CHP'de toplu istifa şoku!

CHP'de toplu istifa şoku!

Manisa'da yerel seçimlerde büyük bir hüsran yaşayan CHP İl Teşkilatı'nda istifalar başladı.

Yunusemre İlçe Başkanı Engin Uzun, 16 kişilik yönetimi ile birlikte istifa ederken, başarısız olan il yönetiminin de istifa etmesi gerektiğini söyledi.

 
Yerel seçimlerde Manisa'da ellerindeki tüm belediyeleri kaybeden ve büyükşehirde de büyük şok yaşayan CHP Manisa Teşkilatı'nda yaprak dökümü başladı. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ile büyükşehri almayı planlayan parti teşkilatı, seçimdeki başarısızlığın ardından yeni yapılanma içerisine girdi. İlk istifa Yunusemre İlçe Başkanı Engin Uzun'dan geldi. Uzun, ilçe binasında yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaptığı açıklamada istifasını duyurdu.
 
YÖNETİM KURULU İLE BİRLİKTE İSTİFA ETTİ
 
16 kişilik yönetim kurulu ile birlikte istifa ettiklerini kaydeden Uzun, seçim süresince çok çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:
 
"Biz siyasette başarı odaklı düşünüyoruz. Seçmenimizi ikna edemedik ve yerel seçimlerde başarısız bir sonuç aldık. Bu hedefe ulaşamadığımız için tüm partililerden özür diliyorum. Bundan sonra CHP'nin çok daha iddialı bir parti olacağını ve çok başarılı insanlar tarafından yönetileceğine inanıyorum. İstifa etmek başarılı olamayan siyasetçilerin çoğu zaman hayata geçirmesi gereken bir mekanizma olmalıdır. Ancak bu şekilde siyasi partiler daha başarılı olur. Büyükşehri kaybetmenin üzüntüsü ile bugün istifa ediyorum. Ancak bu istifa benim için nokta değil sadece bir virgüldür."
 
ÖRGÜTLER KENDİLERİNİ SORGULAYACAK
 
Başarısız olan ilçe ve il başkanlarının da istifa etmesi gerektiğini savunan Uzun açıklamasını şöyle sürdürdü:
 
"Kendisini sorgulaması, özeleştiri yapması gereken birçok ilçe ve başta il yönetimimiz var. Kısa süre içinde kendilerinin de benzer bir davranışı gösterip CHP'nin Manisa'da önünü açacaklarına inanıyorum. Örgütler kendilerini sorgulayacak. Biz başarısız olduk ve gereğini yerine getirdik. İl Başkanı, yönetimi ve diğer ilçe başkanları da kendini sorgulayacak."
 
CHP'YE GÜVEN EKSİKLİĞİ VAR
 
Seçmeni ikna edemediklerini kaydeden Uzun, CHP'ye güven eksikliğinin olduğunu dile getirdi. 16 kişilik il yönetiminin istifasının ardından bir hafta içinde yeni ilçe başkanının atanmasının beklediğini açıklayan Uzun, 45 gün içerisinde seçimli kongrenin yapılması gerektiğini söyledi. Uzun ve yönetimi açıklamanın ardından partililerle vedalaştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.