Manisa'da CHP'li eski başkandan mescit protestosu

Manisa'da CHP'li eski başkandan mescit protestosu

CHP Şehzadeler Merkez İlçe Eski Başkanı Ahmet Çiftçi, parti binasında mescit açılmasını, sabah ezanında parti binası önünde protesto etti.

CHP Merkez İlçe Eski Başkanı Ahmet Çiftçi, tepkisini ilginç bir yöntemle dile getirdi. Sabah ezanında yaklaşık iki saat boyunca parti binası önünde laiklik nöbeti tutan Ahmet Çiftçi, “İlçe yönetiminin aldığı kararı protesto etmek için buradayım. Eğer böyle bir şey yapıyorlarsa sabah namazına da gelmek isteyenler olabilir. Gelenler olursa en yakındaki camiye yönlendirmek için buradayım. Burası ibadethane değildir. Burası bir siyasi partidir. CHP laiklik ilkesine sonuna kadar bağlı bir partidir. Hangi inançtan olursa olsun tüm inançlara saygımız sonsuz.  Siyasetle din ilişkileri ayrı tutulmalıdır. CHP’nin altı ilkesinden bir tanesi yok olmuştur” diye konuştu.

"BEN BU YOLA BAŞ KOYDUM"

CHP binalarına mescit açılması için Manisa’nın üs seçildiğini belirten Çiftçi, “CHP ilkelerini bir yerden delmek istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Ben Atatürk ilkelerine bağlı bir CHP üyesiyim. Ben bu yola baş koydum. Laikliğ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.