M.A.Ü'NDEN DİLEK SABANCI'YA FAHRİ DOKTORA ÜNVANI

M.A.Ü'NDEN DİLEK SABANCI'YA FAHRİ DOKTORA ÜNVANI

MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ’NDEN DİLEK SABANCI’YA FAHRİ DOKTORA ÜNVANITÖREN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NDE YAPILDI

 

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından Dilek Sabancı’ya, 28 Ocak 2016 tarihinde İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası Doktora Salonu’nda düzenlenen törenle “Fahri Doktora” unvanı takdim edildi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Tanıtım Filmi’nin izlenmesiyle başlayan törende Dilek Sabancı’ya  “Fahri Doktora”  verilmesinin gerekçesi Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Lokman Toprak tarafından okundu. Mardin Artuklu Üniversitesi’nin ilk fahri doktora unvanının Dilek Sabancı’ya verileceğini belirterek sözlerine başlayan Yrd. Doç. Dr. Lokman, Dilek Sabancı’nın özgeçmişi, eğitim bilgileri, sosyal sorumluluk çalışmaları ve almış olduğu ödüller hakkında bilgiler aktardı.

Konuşmasına çok güzel bir özgeçmiş dinlediklerini ifade ederek başlayan MARSEV Genel Başkanı Kemal Nehrozoğlu, başta Dilek Sabancı olmak üzere bir araya gelmelerine vesile olan ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Nehrozoğlu ayrıca, törenin İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası Doktora Salonu’nda yapılmasının da böyle bir güne artı bir değer kattığını sözlerine ekledi.

MAREV Genel Başkanı Fehmi Tahincioğlu ise konuşmasında, Dilek Sabancı’ya verilecek fahri doktora unvanının Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından alınmış çok doğru bir karar olduğunu belirterek teşekkürlerini sundu. Fazlasıyla hak ettiği “fahri doktora” unvanını alan Dilek Sabancı’yı kutlayarak başta Güler Sabancı olmak üzere Mardin’de büyük emeği geçen herkese minnet ve şükranlarını sundu.

“İlk Fahri Doktora Unvanı Dilek Sabancı’ya Verildi”

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça kendisinin de doktora unvanını aldığı İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası Doktora Salonu’nda böyle bir organizasyon yaptıkları için duydukları mutluluğu dile getirerek İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve İstanbul Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne teşekkürlerini sundu. Prof. Dr. Ağırakça, “Mardin Artuklu Üniversitesi yepyeni bir üniversite. Senatomuz tarafından üniversite tarihimizde ilk olan ‘fahri doktora’ unvanının verilmesi kararı ise bizi oldukça mutlu etti. Ülkemizin en hayırsever ve eğitime büyük katkıları olan nadir ailelerden birisi olan Sabancı ailesinin bir üyesine böyle bir unvanı takdim etmek ise bizim için bir şereftir. Sizlere Mardin’e yapmış olduğunuz ve ileride yapılmasını umduğumuz değerli katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Törende konuşan Eski Mardin Valisi Hasan Duruer, böyle bir törende olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Dilek Sabancı’ya Mardin’e sunduğu katkılardan dolayı teşekkür etti.

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ise konuşmasında doğru işleri doğru zamanda ve doğru şekilde yapmanın önemine değinerek, “21. yüzyıl şehirlerin yüzyılı olacaktır. Mardin ilimiz ise 21. yüzyılda oluşturulacak medeniyete en çok katkı yapacak illerimizden birisidir. Böyle bir şehirde çalışıyor olmaktan ve Mardin’e hizmet etmekten çok mutluyum. Dilek Sabancı’ya böyle bir doktor unvanı verilmesi oldukça doğru bir karar. Kendisine Mardin’e, ülkemize ve dünyaya yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Törende konuşan İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını dile getirerek, “Bizi buraya toplayan Dilek Sabancı’nın emekleridir. Kendisine ve ailesine çok teşekkür ediyorum. Üniversiteler ülkemizin rehberleridir, ama bu rehberlerin kandili hayırseverlerdir. Bugün bu arada bir arada olmamıza vesile olan herkese teşekkürler” şeklinde konuştu.

Dilek Sabancı konuşmasında, hayatında ilk defa bir doktora unvanı almaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Bir aksiyonun başka aksiyonları da arkasından getirdiğini belirterek, “Kazandığımız paraları ülkemiz için harcayabiliyoruz. Sabancı ailesi olarak buna çok önem veriyoruz. Her türlü etnik kökene ev sahipliği yapan böyle bir şehirde bir müze, bir sanat galerisi açabildiğimiz için çok mutluyuz. Çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Mardin Artuklu Üniversitesi’nin ilk “fahri doktora” unvanını almasının büyük önem taşıdığını da belirten Dilek Sabancı konuşmasını herkese teşekkürlerini sunarak sonlandırdı.

Konuşmaların ardından Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Dilek Sabancı’ya Akademik Kıyafeti’ni giydirerek “Fahri Doktora Diploması”nı takdim etti ve Mardin Artuklu Üniversitesi Rozeti’ni taktı. Dilek Sabancı’ya ayrıca Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından bir plaket takdim edildi.

İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde gerçekleştirilen tören, verilen kokteyl ile sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.