MARDİN'DE VAHŞET: 41 ÖLÜ

MARDİN'DE VAHŞET: 41 ÖLÜ

Mardin'in Sultanşehmuz Köyü Kırkçeşme Mezrası'nda bir düğüne kimliği belirsiz kişilerce yapılan saldırıda 41 kişi hayatını kaybetti, 20 civarında kişi yaralandı

AİLELER ARASINDAKİ TARTIŞMA VAHŞETE DÖNÜŞTÜ

Mardin Vali Yardımcısı Ahmet Ferhat Özen'den alınan bilgiye göre 41 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin içinde küçük çocuk ve bayanların olduğu bildirildi. Özen, kanlı saldırının terör olayı değil, aileler arasında çıkan bir anlaşmazlıktan kaynaklandığını söyledi.

Mardin İl Emniyet Müdürü Serdar Meriç, hastaneye gelerek bilgi aldı. Mardin Valisi Hasan Duruer'in de devlet hastanesine gelmesi bekleniyor.

ÖLEN VE YARALANANLAR AMBULANSLARLA HASTANEYE GETİRİLİYOR

Mardin'in Mazıdağı'na bağlı Bilge Köyünde yapılan bir düğünde bulananlara düzenlenen silahlı saldırıda ölen ve yaralananlar ambulanslarla hastaneye getiriliyor.

Edinilen bilgiye göre, Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge Köyündeki bir düğünde bulunanlara henüz belirlenemeyen nedenle uzun namlulu silahlarla yapılan silahlı saldırıda ölen ve yaralanan çok sayıda kişi ambulansla Mardin Devlet Hastanesine getirildi.

Mardin Devlet Hastanesi'nde görevli tüm doktorlar acil olarak hastaneye çağrılırken, çok sayıda kişi de kan vermek için hastaneye geldi.

Öte yandan, gelen ilk bilgilerde saldırının Mardin merkeze bağlı Sultan Köyü'nde olduğu belirtilmişti.

KAN DAVALI AMCA ÇOCUKLARI

Saldırının, nişan töreni düzenleyen aileyle aynı köyde yaşayan ve aralarında kan davası bulunan amca çocukları tarafından gerçekleştirildiği öğrenildi. Mardin Valiliği olayla ilgili yaptığı ilk açıklamada, olayın terör saldırısı olmadığı ve kan davası nedeniyle gerçekleştirildiği belirtildi. Mardin Valiliği olayla ilgili yaptığı ilk açıklamada, olayın terör saldırısı olmadığı ve kan davası nedeniyle gerçekleştirildiği belirtildi.

ARAMA BAŞLATILDI

Saldırganların yakalanması için bölgede geniş çaplı arama başlatıldı. Yapılan saldırıda şu ana kadar 21 kişi öldü, 20'nin üzerinde de yaralı var, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Olay yerine çok sayıda jandarma birliği sevk edildi.


ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

Alınan bilgiye göre ölü sayısının artabileciği öğrenildi. Saldırıda çok sayıda kişi yaralandı ve yaralıların bir bölümü Diyarbakır'daki hastanelere kaldırıldı. Hayatını kaybedenlerin yakınları, Mardin Devlet Hastanesi'ne akın etti.

YÜZÜ MASKELİ KİŞİLER TARAFINDAN KANLI SALDIRI

Mazıdağı İlçesi Sultanşehmuz Köyü Kırkçeşme Mezrası'nda bir düğüne kimliği belirsiz yüzleri maskeli 4 kişi tarafından saldırı düzenlendi.


ERDOĞAN'DAN BAKAN'A TELEFON

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'deki saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Beşir Atalay'dan bilgi aldı.


Edinilen bilgilere göre, AK Parti MYK toplantısı devam ederken Başbakan Erdoğan'a, Mardin'deki saldırı olayı ile ilgili bilgi notu iletildi.

Olayla yakından ilgilenen Erdoğan'ın, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı telefonla arayarak olayla ile ilgili bilgi aldığı belirtildi.


UZUN NAMLULU SİLAHLAR KULLANILDI

Edinilen bilgilere göre saldırı 21:30 sularında meydana geldi. Saldırıda bombalar ve uzun namlululu silahlar kullanıldı. Yaralılar ambulanslar ile Mardin Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Hayatını kaybedenlerin yakınları, Mardin Devlet Hastanesi'ne akın etti. Polis hastane çevresinde geniş güvenlik tedbiri aldı. Olay yerine çok sayıda jandarma birliği sevk edildi.

Mardin İl Emniyet Müdürü Serdar Meriç, hastaneye gelerek bilgi aldı. Mardin Valisi Hasan Duruer'in de devlet hastanesine gelmesi bekleniyor.

Etiketler :