Marmaray ne zaman hizmette?

Marmaray ne zaman hizmette?

Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden Marmaray...

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, ilk kez Marmaray Projesi Platformu'nu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Tüneli gezen Mutlu, 2013 yılı sonunda hizmete gireceğini söyledi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, ilk kez Marmaray'a giderek incelemelerde bulunup, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Mutlu, ziyaretine Marmaray Bölge Müdürlüğü'ne gelerek başladı.

Mutlu daha sonra Marmaray Bölge Müdürü Haluk Özmen, Gama Nurol Proje Müdürü Nurettin Demir ve aralarında Japon mühendislerle beraber Üsküdar Sahili'nde Marmaray Platformuna geçti. Burada heyete brifing verildi. Daha sonra yelek ve baret giyen Mutlu, Yavuz isimli tünele inerek dekovil isimli servis aracıyla yerin 42 metre altından 330 metre ilerleyerek batırma tüplerin yerleştirildiği bölüme kadar geldi.

Bu bölümde basın mensuplarına açıklama yapan Mutlu "Şu anda boğazın altındayız. Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayacak Marmaray tüneli içerisinde fevkalade tarihi bir yolculuk yaptık. Boğazı yeraltından geçmek ayrı bir heyecan ve ayrı bir duygu, büyük bir mühendislik çalışması. Ülkemizin en önemli projelerinden biri İstanbul' a çok büyük bir hizmet getirecek proje. 2011 Mart ayından itibaren artık yürüyerek karşıdan karşıya geçebileceğiz. Marmaray projesinin tamamı 2013 yılının sonu itibarıyla İstanbulluların hizmetine girecektir. Bu proje ile günde bir milyon yolcu taşınacak. İstanbul'un ulaşım konforu açısından dev bir proje gerçekten çok hızlı ilerliyor. 3 buçuk milyar dolarlık bir proje. Bunlar bizim yıllardır hayal ettiğimiz şeyler adeta bu mümkün olabilir mi? diye İstanbul üzerine kurduğumuz hayallerden biridir, acaba bu deniz üzerinden geçilebilir mi? arabayla geçilebilir mi? veya denizin altından geçilebilir mi? diye kurduğumuz hayallerden biriydi. Ama artık bunların hayal değil gerçek olduğunu görüyoruz" diye konuştu.
AHT
 

Etiketler :