Tur ümitlerimiz Fransa'ya kaldı

Tur ümitlerimiz Fransa'ya kaldı

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Eskişehirspor, Fransa'nın güçlü takımlarından Marsilya ile 1-1 berabere kaldı.

UEFA Avrupa Ligi 3. Tur ilk maçında Eskişehirspor sahasında Fransız ekibi Marsilya'yı konuk etti. Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda oynanan mücadelede kazanançıkmazken, taraflar sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldılar.

İlk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlanan mücadelede, Marsilya'nın golü 49. dakikada Gignac'dan gelirken; Eskişehirspor'un golü 62. dakikada yeni transfer Atdhe Nuhiu'dan geldi. Maç boyunca etkili bir oyun ortaya koyan ve Marsilya kalesinde bir çok pozisyon bulan Es-Es, eşitliği bozamayınca karşılaşma bu skorla sona erdi.

Bu sonuçla birlikte Eskişehirspor tur umutlarını rövanş maçına taşırken; eşleşmenin ikinci ayağı 9 Ağustos'ta Marsilya'nın sahası olan Velodrome'da oynanacak.

'ES'Tİ GÜRLEDİ

Tıklım tıklım tribünler önünde ve müthiş bir atmosferde oynanankarşılaşmaya etkili başlayan taraf ev sahibi Eskişehirspor oldu.Kırmızı-siyahlılar, özellikle ceza alanı çevresinden kullandığıserbest vuruşlarla Marsilya kalesinde tehlike yaratmaya çalışırken; Fransız ekibi kontrataklarla etkili olmaya çalıştı.

Zorlu randevunun 17. dakikasında, sol taç çizgisine yakın bir bölgeden kullanılan serbest vuruşta, Eskişehirsporlu futbolcular topu ağlara gönderdi ancak yardımcıhakemin ofsayt gerekçesiyle kalkan bayrağı bu topun gol değeri kazanmasını engelledi. İlk yarıda iki ekip de rakip kalede mutlak bir pozisyon yaratamazken; 36. dakikada Cheyrou'nun ceza yayının biraz gerisindenkullandığı serbest vuruşu, Eskişehirspor'un başarılı file bekçisi Boffin direk dibinden çıkardı.

KABUS GİBİ BAŞLANGIÇ

Golsüz eşitsizlikle sonuçlanan ilk 45 dakikanın ardından, ikinci yarı Es-Es adına kabus gibi başladı. Karşılaşmanın 49. dakikasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Gignac, Servet'ten çok rahat bir biçimde sıyrılarak kaleci Boffin ile karşı karşıya kaldı. Açısı daralan golcü oyuncu, Boffin'in yanından topu kaleye gönderirken, Servet'in son müdahalesi de yeterli olmayınca top ağlarla buluştu: 0-1

Sahada olumlu bir oyun ortaya koyarken yediği golle sarsılan Eskişehirspor, bu golün şokunu çabuk atlattı. 52. dakikada sağ kanattan topu getiren Veysel Sarı, kale sahasına doğru sert bir orta yaptı fakat müsait durumdaki Nuhiu topa dokunamayınca, kırmızı-siyahlılar adına önemli bir fırsat da kaçmış oldu.

CEVAP GECİKMEDİ!

Golden sonra Marsilya kalesinde baskısını arttıran Eskişehirspor, golü bir duran top organizasyonuyla buldu. İlk yarıda ofsayt gerekçesiyle değer kazanmayan pozisyona benzer bir noktadan serbest vuruş kullanan Es-Es'e beraberliği getiren gol, penaltı noktası üzerinde bulunan Nuhiu'nun kafasından geldi. Golcü oyuncudüzgün bir kafa vuruşu yaparak kaleci Steve Mandanda'yı mağlup etti ve 62. dakikada skora denge getirdi: 1-1

Beraberlik golünün ardından gol arayışlarını sürdüren Eskişehirspor, oyunun kontrolünü tamamen ele geçirdi. Güçlü rakibine pozisyon vermeyen kırmızı-siyahlılar, Fransız ekibinin kalesinde bir çok pozisyon bulmayı başardı. Golden hemen sonraki bölümde Marsilya kalesini adeta kuşatan Es-Es, Veysel ile net bir pozisyondan yararlanamadı.

Ceza alanının sağ taç çizgisine bakan bölümünde, topu Marsilya savunmasının ayağından çalan gençfutbolcu, kale sahası üzerindeki Kamara'yı düşününce kaleci Mandanda topa ayak koyarak tehlikeyi önledi.
Karşılaşmanın geriye kalan bölümünde başka gol olmayınca taraflar sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı.

Eşleşmenin ikinci ayağı 9 Ağustos'ta Marsilya'nın sahası olan Velodrome'da oynanacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.