Masa Tenisi Amerikalılar'ın İlgisini Çekmeye Başladı

Masa Tenisi Amerikalılar'ın İlgisini Çekmeye Başladı

Ping pong ya da masa tenisinin tarihi 100 yıl öncesine İngiltere’ye kadar uzanıyor. Masa tenisi bugün hemen hemen her ülkede oynanıyor. Ama bugüne kadar Amerika’da bu spor fazla ilgi çekmiyordu.

Ping pong ya da masa tenisinin tarihi 100 yıl öncesine İngiltere’ye kadar uzanıyor. Masa tenisi bugün hemen hemen her ülkede oynanıyor. Ama bugüne kadar Amerika’da bu spor fazla ilgi çekmiyordu. Ancak son zamanlarda başta New York olmak üzere bir çok kentte masa tenisi giderek daha popüler hale geliyor.

Roy Proctor, hergün bu parkta ping-pong oynuyor. Proctor, bu şekilde hem iyi vakit geçiriyor hem de spor yapıyor. Ray kısa süre önce New York’a taşınmış ve masa tenisi sayesinde yeni arkadaşlar edinmiş. Proctor, “Eşim ve ben zorlu bir dönemden geçiyoruz, masa tenisi beni günlük sıkıntılarımdan uzaklaştırıyor,” diyor.

New York’ta artık birçok yerde masa tenisi oynamak mümkün. Bazı profesyonel oyuncular da para kazanmak için turnuvalara katılıyor. Yarışmacılar eğlenirken, maçları da kaçırmıyor. Spin adlı mekanın sahibi Franck Raharinosy, "Aslında Amerikalılar masa tenisini seviyor ama oynamak için yer bulamıyordu. Masa tenisi kulüpleri yoktu, şimdilerde ise bunun gibi birçok sosyal mekanda masa tenisi oynamak mümkün," diye konuşuyor.

Franck Raharinosy, New York halkının artık küresel bir trendi yakaladığını söylüyor. Tüm dünyada futboldan sonra en popüler spor, masa tenisi. 300 milyonu aşkın kişi kayıtlı masa tenisçisi. Ama geçmişte Amerika’da bu spora ilgi yok denecek kadar azdı.

İki kez Amerika masa tenisi şampiyonluğunu kazanan 81 yaşındaki Marty Reisman’a göre, bu spor evrensel. Reisman, "Masa tenisi 100 yılı aşkın süredir var. Bu oyunun bence öyle bir tılsımı var ki, bugüne kadar deneyip de beğenmeyen hiç kimse görmedim," diyor. Amerika’da bu sporu deneyenlerin sayısı da her geçen gün artıyor.

VOA News

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.