Masonlarda hesaplaşma günü

Masonlarda hesaplaşma günü

Karşılıklı yolsuzluk suçlamaları nedeniyle iki ayrı kampa bölünen masonlar, 4 yıldır kendi içinde savaş yaşıyor.

Son olarak Büyük Üstad Salih Evcilerli'nin istifasıyla sarsılan loca, bugün olağanüstü seçime gidiyor. 5 adayın yarışacağı 'konvan'da, ünlü ceza avukatı Önder Öztürel'in seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Yolsuzluk suçlamaları nedeniyle 4 yıldır açık bir savaş yaşayan masonlar, bir kez daha sandıkta hesaplaşıyor. Büyük Üstad Salih Evcilerli'nin istifası nedeniyle olağanüstü konvan (masonik genel kurul) kararı alan Hür ve Kabul Edilmiş Büyük Masonlar Locası, bugün yeni büyük üstadını seçecek. 5 adayın yarışacağı konvan, yine iki rakip kanadın çekişmesine sahne olacak. Eski büyük üstadlardan Kaya Paşakay'ı ihraç eden ve Evcilerli'nin istifasına yol açan Asım Akin öncülüğündeki ekibin adayı, ünlü ceza avukatı Önder Öztürel. Paşakay kanadının destek verdiği isimse iktisat doktoru ve profesyonel yönetici Ahmet Kalın. Diğer üç aday; Ahmet Sezer Engin, Cevad Gürer ve Remzi Sanver. Öztürel'in kazanmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Seçilen isim, bir yıl sonraki olağan genel kurula kadar görev yapacak.

Önder Öztürel, Salih Evcilerli'nin seçildiği 2007 konvanında da aday olmuş fakat kaybetmişti. Kendisi 42 yıllık bir ceza avukatı. Aynı zamanda polis kökenli bir isim. Emniyetteyken hukuk fakültesini bitirdi ve başkomiserlikten ayrılıp avukatlığa başladı. Birçok ünlü davada görev yaptı. 73 yaşındaki Öztürel, 35 yıllık bir mason. Tunç Timurkan'ın büyük üstad olduğu 1996-98 döneminde genel sekreterlik yaptı. Şu anda locanın ağır toplarından. Sadece 33. dereceye mensup masonların bulunduğu Yüksek Şûra'nın üyelerinden.

Dr. Ahmet Kalın (58) ise Mercedes-Benz'in Türkiye ortağı ve distribütörü. Aynı zamanda AVM Holding'in yönetim kurulu üyesi. Tangram Yönetim Danışmanlık AŞ'nin de ortakları arasında. O da 33 yıllık mason. Washington büyük locasına bağlı Nur Locası'nın kurucu üyesi.
Zaman

Etiketler :