MASSACHUSETTS'TE HALK TOPLANTISI YAPILDI

MASSACHUSETTS'TE HALK TOPLANTISI YAPILDI

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonunun düzenli olarak yaptığı Halk toplantılarına bu haftasonu Massachusetts'in Indian Orchard bölgesinde bulunan "Batı Massachusetts Türk Amerikan Cemiyeti" merkezinde yaptı.

T.C Boston Başkonsolosu Burak Karartı,TADF Başkanı Ali Çınar, TADF Saymanı/Young Turks Başkanı Tulga Tekman, TADF Başkan Yardımcılarından Kenan Fatih'in katıldığı programda, vatandaşlarımızın ve Ahıskalı soydaşlarımızın sorunları dinlendiler.
 
Başarılı çalışmaları ile toplumun sevgisini kazanan Boston Başkonsolosu Burak Karartı konsolosluk işlemleri konusunda gelen soruları cevapladı.Ayrıca Ahıska Türklerinin Türk Vatandaşlığına geçilmesi talebinin Dışişleri Bakanlığı olmak üzere Devletin üst kademelerinin bildiğini belirtti. Başkonsolos Karartı, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde vatandaşlarımızın oy kullanma süreci ve nasıl şekilde yapılacağı konusunda vatandaşlarımızı da bilgilendirdi.
 
TADF Başkanı Ali Çınar'da TADFnın çalışmaları hakkında bilgiler verirken, acil vatandaş hattımız emrinizde diyerek sizlerle daha yakın olmak ,  sesiniz olmak istiyoruz dedi. Bölgenizdeki Kongre Üyesi ve Belediye Başkanını muhakkak derneğinize davet edin ve bizlerde yardımcı olalım diyen Çınar, Amerikalı Yerel ve Federal temsilcilerin Türklerin bu bölgede var olduğunu bilmesinin önemli olduğunu dile getirdi.
 
TADF Saymanı/Genç Türkler Başkanı Tulga Tekman'da milli davalarda yapılan çalışmaları anlatarak,2015 yılı sözde Ermeni soykırımı yalanlarının yaklaştığını ve her vatandaşın bu konuda duyarlı ve kendilerine destek olmasını istedi.Ayrıca Tekman, 26 Nisanda Times Meydanında yapacakları Ermeni Yalanlarına Son Mitinginede katılan vatandaş ve soydaslarimizi davet etti.
 
Diyanet Vakfına bağlı ve Dernek çatısı altındaki camii'de Halk Toplantısı öncesi Heyet, vatandaş ve soydaşlarımız ile beraber  Kandil Programina da iştirak ettiler. 
 
Halk toplantısı gece 1.00'de sona erer iken, TADF Heyeti derneğin okul ihtiyaçlarının karşılanması içinde yardım edecekleri sözünde bulundular.
 
Din Görevlisi Enver Osman Kaan ve Dernek Başkanı Tuncay Bayrak’ta heyete geldikleri için teşekkür ettiler.
 
Yaklaşık 1000nin  üzerinde Türk vatandaş ve soydaşımızın yaşadığı bölgede Türk nüfusu  da gün geçtikçe artıyor. 
 
ma[1].jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.