Mavi Marmara gemisinde anma programı düzenlendi

Mavi Marmara gemisinde anma programı düzenlendi

Mavi Marmara gemisi ve insani yardım filosuna 2 yıl önce İsrail saldırısı Haliç Tersanesi’ndeki Mavi Marmara’da sabah namazına kadar süren anma toplantısıyla lanetlendi.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Mavi Marmara ve yardım filosuna İsrail saldırısının 2. yıl dönümünde iki gün boyunca kapsamlı etkinlikler düzenliyor.

Etkinlik programı 30 Mayıs gecesi Haliç Tersanesi’nde bulunan Mavi Marmara gemisindeki buluşma ile başladı. 31 Mayıs akşamı ise Taksim Meydanı’nda Mavi Marmara ve Özgür Kudüs Yürüyüşü yapılacak.

Mavi Marmara gemisindeki yapılan programda gece boyunca şehitlere dualar edildi, sohbetler edildi, konuşmalar yapıldı ve sanatçılar özgürlük marşları söyledi.

2 yıl önceki saldırı anında gemide olan Mavi Marmara aktivistleri, Mavi Marmara şehitlerinin çocukları, İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Filistinli Şeyh Raid Salah, Filistin İslam Hareketi Başkanı Şeyh Hammad, Özgürder Genel Başkanı Rıdvan Kaya, gazeteciler Abdurrahman Dilipak, Hakan Albayrak, Ahmet Varol ve Adem Özköse’nin de katıldığı program; sabah namazına kadar sürdü. Sabah namazı İsrail saldırısında olduğu gibi Filistinli Şeyh Raid Salah’ın imamlığında kılındı. Etkinlikte, sanatçılar Ömer Karaoğlu, Mikail Kurt, Selami Güneş ve Grup Genç, Grup Yürüyüş ve Ammar grupları da ezgiler ve marşlar söyledi.

İHH BAŞKANI YILDIRIM: MESCİD-İ AKSA’DA NAMAZ KILACAĞIZ

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Av. Bülent Yıldırım, İsrail’in 2 yıl önceki saldırı sonrası İHH aleyhinde pek çok karalama operasyonuna giriştiğini, ama bunların hiçbirinden çekinmediklerini belirti.  Yıldırım, Filistin’in özgürlüğü için çalışmaya devam edeceklerini belirterek İsrail’e karşı tüm Anadolu’da resim sergileri, eylemler, salon toplantıları düzenlendiğini ve Türkiye’de millet nezdinde İsrail’in gerçek yüzünün bütün çıplaklığıyla anlattıklarını söyledi. Yıldırım, İsrail’e seslendiği konuşmasında “Bizimle çok uğraştınız, bizi korkutacağınızı sandınız. Bizim Filistin’in özgürlüğünden başka bir arzumuz yok. Asla korkmadık, iftiralarınızdan çekinmedik. Ne yaparsanız yapın Mavi Marmara yoluna karadan devam ediyor. Tunus’ta, Libya’da, Suriye’de yoluna devam ediyor. Baskı altındaki bütün coğrafyalarda umut olarak yoluna devam ediyor Mavi Marmara. Emin olun Mescid-i Aksa’da namaz kılacağız. Emin olun bundan. İsrail, Mısır’ı kaybetti ama en önemlisi Mavi Marmara sonrası Türkiye’yi kaybetti” dedi.

İsrail’in tavrının başından beri çılgınca olduğunu vurgulayan Yıldırım, İsrailli yönetcilerin gerizekalı olduklarını söyledi: “Toplum sizin gibi geri zekalı değildir. Hangi akılla bu gemiyi açık denizde vurursunuz. Dünya İsrail’in bu kadar geri zekalı olduğunu hiç düşünemedi” dedi.

MAVİ MARMARA DAVASI

Bülent Yıldırım, Mavi Marmara davasının açılmasıyla ilgili İsrail’e seslenerek “Türkiye korkaktır, dava açamazdı diyordunuz, ne oldu şimdi. Dava açıldı. Demek ki Türkiye’de cesur ve akıllı insanlar var. Emin olun bu dava 4 kişinin yargılanmasıyla kalmayacak. Bu gemiye, bize saldıran herkes yargılanacak. Ömürleri hapislerde geçecek. Sizi işgal ettiğiniz Filistin topraklarında hapsedeceğiz. Dışarı çıkamayacaksınız. İleride çocuklarınız sizin ne kadar akılsızca bir saldırı yaptığınızı söyleyecek.” diye konuştu. 

RAİD SALAH: FİLİSTİN İÇİN DÖKÜLEN KANLARI MÜBAREKTİR

Filistinli Şeyh Raid Salah ise konuşmasında “Şükürler olsun, hiç üzülmüyoruz, hiç ümitsizliğe düşmüyoruz Allah’a (c.c) şükür. Bu gemide şehit olan kardeşlerimiz dirildiklerinde cennette mis gibi kokacaklar. Onlarla gurur duyuyoruz. Onları katledenler ise cehennemin dibine gideceklerdir. Şehitlerimizin kanı aynı değerdedir. Filistin davası uğruna dökülen kanlarımız mübarektir ve aynı değerdedir. Bizim için Türkiye halkının bizim yanımızda durması ve dayanışması unutulmazdır. Şehit kardeşlerimizin durumu, başlı başına Mavi Marmara seferi ortaya koymuştur ki Gazze’nin, Filistin’nin, Kudüs’ün sorunu İstanbul’un, Türkiye’nin sorunudur. Bizler şehit verdiği için sevinen, gururlanan bir topluluğuz. Şunu bütün dünya bilsin ki Filistin özgür olana dek, Kudüs özgür olana dek bizler mücadele etmeye, şehit vermeye devam edeceğiz. Ta ki Gazze, Filistin, Mescid-i Aksa özgür olana kadar bu sürecek” dedi.  

ETKİNLİK PROGRAMI

31 Mayıs 2012 

11:00: Haliç Tersanesi’ndeki Mavi Marmara gemisinde dünya yetimleriyle Türkiye yetimlerinin buluşması gerçekleşecek. Mavi Marmara şehitlerinin yakınları, 2 yıl önceki saldırıda gemide olan aktivistlerin de katılacağı basın toplantısında İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım da bir konuşma yapacak.

19:00 Taksim Meydanı’nda buluşma, İstiklal Caddesi’nden Tünel’e yürüyüş. Yürüyüş sonunda basın açıklaması ve konuşmalar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.