'Mavi Marmara'ya Türk vatandaş askerler de saldırdı'

'Mavi Marmara'ya Türk vatandaş askerler de saldırdı'

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara'ya saldıran İsrail askerleri arasında Türkiye vatandaşlarının da bulunduğunu söyledi.

Yıldırım gemiye çıkan askerlerden ikisinin Türkiye'de görüldüğünü de kaydetti. Gazeteci Ümit Sönmez ise İsrail askerlerinden birinin adının 'Ömer' olduğunu kaydetti.

İsrail'in Mavi Marmara saldırısının ele alındığı Kanal7'de Erhan Çelik'in sunduğu  İskele Sancak programında İHH Başkanı Bülent Yıldırım'dan şok iddialar geldi.

Mavi Marmara ile ilgili iddianamenin ele alındığı İskele Sancak proğramına İHH Başkanı Bülent Yıldırım ile birlikte Ümit Sönmez, (Mavi Marmara saldırısında mağdur gazeteci), Ramazan Arıtürk (Mavi Marmara mağdurları avukatı) ve Yd. Doç. Dr. Ahmet Doğan (Saldırıda vefat eden Furkan Doğan'ın babası) katıldı.

Bülent Yıldırım, Türkiye'nin bu saldırıya ilişkin dava açmasının birileri tarafından uzun süre engellenmeye çalışıldığını belirtirken savcının böyle bir iddianame hazırlamasının çok önemli olduğunu vurguladı.

GEMİYE TÜRK VATANDAŞI ASKERLER DE ÇIKTI

Bülent yıldırım, Mavi Marmara'nın hedefinin Mısır olduğunu, ve uluslararası sularda bulundukları sırada İsrail askerleri tarafından bilinçli olarak saldırıya uğradığını dile getirirken " Bize saldıran askerler İsrail adına askerlik yapan Türk vatandaşları da vardı. Bununla birlikte başka ülkelerden İsrail adına askerlik yapanlar olduğunu da o gemide bulunan aktivistlerden öğrendim" dedi.  Bülent Yıldırım, bu kişilerin tespit edilmesi için çaba harcadıklarını ancak destek bulamadıklarını söyledi.

İKİSİ TÜRKİYE'DE GÖRÜLDÜ

Yıldırım ayrıca, Mavi Marmara'ya çıkan İsrail askerlerinden birisinin Taksim'de diğer birinin ise İzmir'de görüldüklerini tespit ettiklerini açıkladı.

İSRAİL ASKERİ ÖMER

Programa katılanlardan Ümit Sönmez ise, saldırıya uğradıkları sırada bazı askerlerin çok düzgün bir şekilde Türkçe konuştuklarını, bir İsrail askerinin diğerine 'Ömer' diye hitap ettiğini duyduğunu kaydetti.

30 ASKERİN İSMİNİ ELE GEÇİRDİK

Mavi Marmara mağdurları avukatı Ramazan Arıtürk, gemiye saldıranlarla ilgili 178 kişinin bulunduğunu tespit ettiklerini ancak saldırıyı gerçekleştirenler arasında yer alanlardan yaklaşık 30 kişinin ismini ele geçirdiklerini söyledi. Arıtürk, THY'den Mavi Marmara olayından bir ay önce ve sonrasında İsrail'e giden uçaklarlardaki kişilerin isim listesinin alınması için çağrıda bulunduğunu söyledi.

BÜYÜKELÇİ KANALIYLA 6 MİLYON UNUTUN TAZMİNATI

Ramazan Arıtürk, İsrail'den resmi olmayan bir yolla mağdur aileler için 6 milyon dolarlık bir teklif yapıldığını bu teklifi de bir büyükelçi kanalı ile yapıldığını paranın da resmi kanalla değil İstanbul'da musevilere ait bir vakıf kanalı ile ödemenin yapılacağının söylendiğini belirterek , teklifi 'ahlaki bulmadıkları için' reddettiklerini anlattı.

Arıtürk, gemiye saldırıyla ilgili saldırıyı gerektiren suçları sayan ve bunların hiçbirinin Mavi Marmara için geçerli olmadığını belirterek İsrail'in işlediği suçun farkında olduğunu haklarında açılacak davadan dolayı İnterpolün dahi devreye girmesinin mümkün olduğunu söyledi. Arıtürk, Türkiye'de açılan davanın başka ülkelerde de açılmaya başlanacağını, saldırıyı gerçekleştirinler için İnterpol'ün devreye gireceğini ve o kişilerin ülkesinden çıkması halinde İnterpolün devreye girmesinin mümkün hale geleceğini açıkladı.

Program konuklarından Furkan Doğan'ın babası Adem Doğan, İsrail'in para teklifinin para ile herşeyi örtbas edebileceği inancından kaynaklandığını ' Parayı verelim Mavi Marmarayı' unutun' diyen bir zihniyetin insanlık dışı bir tavır içinde olduğunu gösterdiğini söyledi.

Bülent Yıldırım, Mescidi Aksa'nın huzura kavuşmadığı sürece dünyanın rahat bulamayacağını belirterek İsrail'in yaptığı çalışmalarla Mescidi Aksa'nın  adeta altını boşalttığını, Mesicidi Aksa'nın yakınına yeni sinegoglar yapmayı sürdürdüğünü anlattı.

Ramazan Arıtürk, ABD'nin Mavi Marmara konusunda büyük bir ikiyüzlülük içinde olduğunu belirtirken, Furkan Doğan konusunda büyük bir suskunluk içinde olduğunu söyledi. Arıtürk, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu ile görüşmek istediklerini ancak taleplerinin sürekli reddedildiğini belirtirken görüştüğü bir ABD'li yetkiliye " Furkan Doğan, Türkiye uyruklu bir ABD vatandaşı değil de, musevi ya da İrlandalı olsaydı her halde ABD'nin tavrı farklı olurdu"  sözüne karşılık "ABD için vatandaşlığın sınıf sınıf olduğu cevabını aldığını dile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.