Mavi Marmara için cesur açıklama

Mavi Marmara için cesur açıklama

Musevi asıllı Türk İşadamı Doğan Kasadolu'dan cesur açıklamalar geldi. Mavi Marmara konusunda son günlerde gelen eleştirilere cevap veren Kasadolu Erdoğan'ın doğru bir tutum sergilediğini söyledi.

Musevi asıllı Türk vatandaşı Doğan Kasadolu'dan çarpıcı Mavi Marmara açıklaması. Son günlerde "Cemaatin Mavi Marmara yanlıştı" açıklamaları ile tekrar gündeme gelen Mavi Marmara olayına ilişkin açıklamalar bu sefer Musevi asıllı Türk İşadamı Doğan Kasadolu'dan geldi. Merhum Üzeyir Garih döneminde Alarko Holding'te yöneticilikyapan Kasadolu Mavi Marmara olayında Türkiye'de Başbakan Erdoğan'ın duruşunun milli ve doğru bulduğunu söyledi.

İSRAİL GENELKURMAYI'NIN EN FİYASKO İŞİDİR

İsrail'in Mavi Marmara konusunda haksız olduğunu anlatanDoğan Kasadolu bunu şu cümleyle özetledi: "İsrail Genelkurmayının kurulduğu günden buyana yaptığı en fiyasko iştir"

Mavi Marmara gemisine bu şekilde bir askeri indirme yapılmasının hatalı birşey olduğunu ifade eden Kasadolu "O gemide yüzlerce vatandaşımız var. O gemiye helikopterle İsrailli genç askerleri indiriyorlar. Bunlara gemide birer çatal saplasalar ölürlerdi. Burada insanların şehit etmeleri bir skandaldır" diye konuştu.

İSRAİLLİ YETKİLİLER HAKSIZ OLDUKLARINI İTİRAF ETTİ

İsraillerle görüştüğünü ve "Bizim yaptığımız hatalıydı" dediğini anlatan Doğan Kasadolu " İsrail basını da bu olayı çok eleştirmiştir" dedi. İsrail yetkililerinin olayda hemen yayın yasağı koyduğunu belirten Kasadolu "hiçbir resim sızmamıştır. İsrailli yetkilerin arzu ettiği resimler sadece kullanılmıştır olay sonrasında" dedi. "Buradan bir mesaj almamız lazım" diyen Doğan Kasadolu milli meselelerde ketun kendi içinde denetimi olan bir mekanizma içinde yaypmamız gerektiğini söyledi.

Doğan Kasadolu Kimdir?

Musevi asıllı işadamı Kasadolu, Erdoğan'ın Gazze gezisine katılmak için verdiği dilekçede, "Ortadoğu'da adil ve kalıcı barış çabalarımıza destek vermek isterim" demiş ve gündeme oturmuştu. Öldürülen işadamı Üzeyir Garih'in arkadaşı olan Doğan Kasadolu, Banker Kastelli'nin Maliye'ye olan borcunun tahsilatına katkı sağlamıştı. Kasadolu, Bankekspres'in içini boşaltmakla suçlanan Korkmaz Yiğit'ten tahsilat yapılması konusunda Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) istihbarat vermesiyle de gündem gelmişti. Kasadolu'ya TMSF teşekkür plaketi vermişti.

haber10

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.