Mavi Marmara'yı da unutmadılar

Mavi Marmara'yı da unutmadılar

30 Mart Filistin Toprak Günü'nde Lübnan'da gerçekleşen eylem, olaylı geçti. İki Filistinli telleri geçti; fakat, sınırdaki uçurumdan aşağı düşerek, yaralandılar.

Amerika, İtalya, Kanada, İran, Endonezya, Azerbaycan ve Hindistan gibi 25 farklı ülke ile Müslüman, Yahudi, Hıristiyan ve Budist gibi farklı inançlardan katılımın olduğu 30 Mart Filistin Toprak Günü, Lübnan'da olaylı geçti. Lübnan'daki gösterilerde iki Filistinli yaralandı.

FİLİSTİN ÖZGÜR OLSUN

Lübnan hükümeti; bu sene eylemin, İsrail'e 4 km uzaklıkta sınırı ve etrafı uçurumlarla çevrili olan Nebatiye bölgesi Bufolt kalesinde yapılmasına izin verdi. Cuma namazının kılınmasının ardından farklı ülke ve farklı dinlerden gelen insanlar, minibüslerle meydana taşındı. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı eylemde, her ülke vatandaşı kendi bayrağı ile Filistin bayrağını da salladı. Siyonist İsrail'in işgalci olduğunun belirtildiği konuşmalarda, Filistin'in özgürlüğü istendi.

MAVİ MARMARA ŞEHİDLERİ PANKARTI AÇILDI

30 Mart Toprak Günü sebebiyle eyleme Türkiye'den katılan İsra Kültür Merkezi grubu ise Mavi Marmara şehidlerinin isimleri ve fotoğrafları olan pankartı açtı. Eylemde ayrıca dev bir Filistin bayrağı da açıldı.

UÇURUMDAN ŞAĞI DÜŞTÜLER

Eylemde, konuşmalar devam ederken, bir grup Filistinli telleri geçmek istedi. Lübnan askerleri ise Filistinlileri engelledi. Bunun üzerine Filistinliler, Lübnan askerlerine taş attı. Çıkan arbede sonucunda iki Filistinli telleri geçmeyi başardı. Filistinliler, Bufolt kalesindeki telleri geçtikten sonra karşılarına çıkan uçurumdan aşağı düştü. Eylem alanında bulunan sağlık ekiplerinin müdahalesi sonucunda Filistinliler, uçurumda düştükleri yerden halat ve sedye yardımıyla çıkartıldı. Filistinliler daha sonra en yakın hastaneye götürüldü.

EYLEM SONA ERDİ

Yaşanan bu arbedenin ardından eylem, bir süre sonra sona erdi. İnsanlar da olaysız bir şekilde meydana geldikleri minibüslerle tekrar konakladıkları yerlere gittiler. Lübnan hükümeti geçtiğimiz sene Magrun Urras bölgesinde eylem yapılmasına izin vermişti ve çok sayıda kişi sınırı geçerek şehid olmuştu. Lübnan hükümetinin bu sene ise aynı yerde eylem izni vermeyip, uçurum olan bir yerde izin vermesi insanların sınırı geçmelerini engelleme amacıyla olduğu ortaya çıktı.Dindaşları da

İsrail'den yaka silkiyor

¥ Terör devleti olarak nitelendirilen ve bu tutumunda ısrar eden İsrail, herkesi kendinden soğutuyor. Kurulduğundan bu yana işgal ettiği topraklara göçü; bir devlet politikası olarak benimseyen İsrail, göçlerin azalmasından şikayetçi. İsrail Göçmen İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan bir raporda, dünyadaki ekonomik krize rağmen İsrail'e göçlerin yavaşladığından şikayet ediliyor. Raporda, “2011 yılında Birleşik Krallık, Yunanistan, İtalya, Portekiz ve ABD'den gelen göçmen sayısı 3 bin 920 olarak gerçekleşti. Bu sayı 2010 yılındaki 4 bin 496 göçmene göre yüzde 13 düşüş sergiliyor” denildi.
¥ Raporda ayrıca “Avrupa ve Amerika tam da ekonomik kriz yaşarken büyük bir fırsat kaçmıştır. Örneğin, Yunanistan'dan gelen göçmen sayısının artış göstermesine rağmen yine de oradaki işsizlik krizinin büyüklüğüne bakıldığında toplu halde göç gelmemesi dikkat çekicidir” denildi.
¥ İsrail'e göç edenler, ilk günlerini “İlk Gereksinim Paketi” adını verdikleri yardımlarla geçiriyor. Paketlerde, her türlü ev eşyası ve yiyecek maddesi bulunuyor. Kısa sürede kimlik kartı, sosyal sigorta ve banka işlemlerinin tamamlanmasının ardından dil bilmeyen göçmenler dil kursuna alınıyor.
¥ Türkiye'den İsrail'e göç eden Yahudiler tarafından kurulan “Türkiyeliler Birliği” verileri, Türkiye'de mukim Yahudilerin de İsrail'e göçe fazla sıcak bakmadığını ortaya koydu. Türkiyeliler Birliği'nin verilerin göre 2010'da 101 Yahudi, İsrail'e göçtü. 2011 Ocak ve Şubat aylarında ise 6 bekar genç ve 1 çift olmak üzere toplam 8 kişi İsrail'e yerleşti.

Yeni Akit

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.