Mazlum-Der'den sessiz protesto!

Mazlum-Der'den sessiz protesto!

Mazlum-Der üyesi bir grup, İsrail'in geçen yıl Gazze'ye yönelik hava saldırılarının birinci yılında "sessiz" protesto eylemi yaptı.

Abdi İpekçi Parkı'nda toplanan gruptakiler, giydikleri önlüklerin ön ve sırt kesimlerine, saldırılarda yaşamını yitiren bazı Filistinlilerin fotoğraflarını taşıyarak, Yüksel Caddesi'ne yürüdü. Yürüyüş sırasında pankart ve dövizler taşıyan eylemciler, slogan atmayarak "sessiz" protestoda bulundu.

 

Mazlum-Der Genel Başkanı Ömer Faruk Ünsal, Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları anıtı önünde yaptığı açıklamada, bir yıl önce bin 417 Filistinli'nin dünyanın gözleri önünde, kendi topraklarında, İsrail saldırılarında hayatını kaybettiğini söyledi.

 

İsrail'in saldırılarda şehirler ve insanlarla birlikte hukuku da yerle bir ettiğini ifade eden Ünsal, "Yasaklanmış silahlar yalnız insan bedenlerini yakmadı, savaş hukuku ve ahlakını da kül etti. Bu sistematik şiddetin normalleştirilmesine, bin 417 canın üzerine zamanın ve unutuşun örtülmesine asla izin vermeyeceğiz" dedi. Ünsal, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın Türkiye'ye geleceğini hatırlatarak, Barak hakkında Cumhuriyet başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

 

Etiketler :