MEB ve valilikten PKK'ya sert yanıt

MEB ve valilikten PKK'ya sert yanıt

Terör örgütünün öğretmenleri kaçırmasına Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyarbakır Valiliği'nden sert tepki geldi.

MEB'DEN 'KAÇIRILAN ÖĞRETMEN' AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan eylemleri kınıyoruz, öğretmenler öğrencilerin yolunu aydınlatmaya devam edecek" denildi...
 


DİYARBAKIR VALİSİ TOPRAK: ''BÖLÜCÜ ÖRGÜT; 'ÖĞRENCİLER OKULA GİTMESİN, AYDINLANMASIN, OKUMA YAZMA BİLMESİN, BİÇARE VE EKSİK KALSIN, KARŞILIĞINDA DA TERÖRİST OLARAK DAĞA ÇIKSIN' İSTİYOR''

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır'da 8 öğretmenin teröristlerce kaçırılması ile ilgili olarak, ''Bölücü örgüt, 'öğrenciler okula gitmesin, aydınlanmasın, okuma yazma bilmesin, biçare ve eksik kalsın, karşılığında da terörist olarak dağa çıksın' istiyor'' dedi.

Hazro ve Lice ilçelerinden bir hafta içerisinde toplam 8 öğretmenin terör örgütü PKK tarafından kaçırılmasına yönelik AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Toprak, bu kaçırma olaylarını ''terör örgütünün köşeye sıkıştığı için gerçek yüzünü göstermesi'' olarak algılanması gerektiğini söyledi.

''Hiçbir oluşum ve inancın kendi vatandaşına zulüm ve ihanet edemeyeceğine, ortadan kaldırmak için çalışma yürütemeyeceğine'' dikkati çeken Toprak, ''hiçbir inanışın da kendisini bilgilendiren, yücelten, ileriye götüren bir eğitim ordusunu, eli öpülesi değerler olan öğretmenleri ortadan kaldırmaya, kaçırmaya yeltenemeyeceğini'' vurguladı.

Mustafa Toprak, sözlerine şöyle devam etti:

''Bunları yapıyorlarsa bunların insan olmadığı, insanlıktan nasibini almadığı da açık. Tabi ki bu olaylar terör örgütü mensuplarının, buna destek verenlerin, legal oluşummuş gibi görünüp de aslında illegal işler yapanların da gerçek konumunu ortaya koyuyor. Bunların aklını başına alması gerekiyor. Terör örgütünün amacı zaten açık ve net. Ülkemiz üzerinde hangi oyunları oynuyor, vatandaşlar arasında hangi nifak tohumlarını atıyor belli. Bunlara alet olan, bunların uydusu olan bu ihanetin içerisinde paydaş olanların da gerçek yüzleri ortaya çıkıyor. Bölücü örgüt; 'öğrenciler okula gitmesin, aydınlanmasın, okuma yazma bilmesin, biçare ve eksik kalsın, karşılığında da terörist olarak dağa çıksın' istiyor. Bunun farkındayız. Bunu önlemek için de her türlü önlemi alıyoruz.

Okulların açıldığı hafta bölücü terör örgütü ve onların legal gibi görünen platform ve çeşitli adlardaki illegal oluşumlar, okulların boykot edilmesi, öğretmenlerin okula gitmemesi gibi bir dizi değişik olumsuz faaliyet ve projelerin devreye sokulması konusunda açıklamalarda bulundular. Bizim vatandaşlarımız, bunların çocuklarımızı nereye götürmek istediğini gayet iyi anladı. Okulları boykot çağrısına bizim asil vatandaşımız prim vermediği için bu kez de öğretmenleri kaçırarak eğitime engel olmak istiyorlar. Ama biz asla ve asla yılmayacağız ve mümkün olduğu kadar güvenli eğitim ortamları oluşturarak gençlerimizi ve çocuklarımızı eğitmeye devam edeceğiz. Ailelerimizin mutluluğu gençlerimizin geleceğinin iyi olması için her türlü ihanet şebekesinin de olumsuzluklarına rağmen eğitimi sürdürmeye devam edeceğiz. Devletimizin gücü ,yanlış mihrak ve ihanet şebekelerine karşı bundan sonra daha da kesin ve kararlı bir şekilde devam edecek.''

''BUGÜNLERİ DE HEP BİRLİKTE ATLATACAĞIZ''

Toprak, 5 bini aşkını kırsal kesimde olmak üzere yaklaşık 17 bin öğretmenin görev yaptığı Diyarbakır'da öğretmenlerin okula gidiş ve gelişleri, taşımalı eğitim, taşımalı merkezler konusundaki güvenlik tedbirlerini yoğunlaştırdıklarını söyledi.

Vatandaşı yüceltmek için devlet adına görev yapan kamu görevlilerinin bir takım olumsuzluklar yaşayabildiğine dikkati çeken Toprak, şöyle konuştu:

''Vatandaşların huzurunu can ve mal emniyetini sağlamaya çalışan polis ve askere yönelik hunharca saldırılarda bulunan ihanet şebekeleri, eylemleri belki de hepsinden daha kutsal bir görevi icra eden öğretmenlerimize de yönelebilecektir. Öğretmenlerimiz bize güvensinler. Sıkıntılar her zaman olabilir. Bu biraz uzun soluklu bir iş oldu. Biz bu tür yanlışlıkları, ihanetleri geçmişte de gördük. Bu eylemler asla ve asla öğretmenlerimizin görevlerine olan şevkini kırmasın. Biz bu konuda her türlü tedbiri alıyoruz. Bundan sonra da şehit verebiliriz. Ancak bu bizim şevkimizi, birliğimizi, inancımızı, görevimize olan heyecanımızı asla azaltmamalıdır. Bugünleri de hep birlikte atlatacağız. Bu olaylar bizi birbirimize kenetlendirerek, aynı heyecanı duyma noktasında bir araya getirecektir. Öğretmenlerimiz bundan emin ve sakin olsunlar. Terör örgütünün bu inanılmaz, vicdansız, ahlaksız davranış ve ihanetleri karşısında ülkemizin her noktasında eğitim kurumu açmaya ve öğrencileri eğitmek için öğretmenlerimize alın teri döktürmeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın geleceğini güzel kılmaya çalışan, 'kalem' gücünün 'silah' gücünden daha önemli olduğunu ifade ederek ve alın teri dökerek ülkemizin değişik yörelerinden gelen ve değişik noktalarında belki altyapı yetersizliklerine rağmen özveri ile görev yapan öğretmenlere yönelik bu hain kaçırma eylemleri, saldırıları, bizi birbirimize daha da kenetlendirecek.''

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, terör örgütünce Batman, Siirt ve Diyarbakır'da polis ve askerler ile sivil vatandaşların da hunharca katledildiğini anımsatarak, bu saldırıların teröristlerin gerçek yüzlerini ortaya çıkardığını belirtti.

AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.