Mebus pazarlığını bilmeyen yok

Mebus pazarlığını bilmeyen yok

28 Şubat döneminde 250 bin dolar karşılığında istifa eden DYP'li vekillerle yapılan pazarlığın, Ankara'da herkes tarafından bilindiği ortaya çıktı.�

Milletvekilleri ile yaşanan pazarlığı DYP'lilerin de, Tansu Çiller'in de bildiğini söyleyen Kocabeyoğlu, “Bu işleri Demirel'in has adamı İsmet Sezgin koordine ediyordu. Sezgin, ağabeyimi kullandı ve işi bitince bir kenara attı. Bu olay araştırılırsa derin yerlere uzanır” dedi.Kilit isim İsmet Sezgin'in Özel Kalem Müdürü Ömer Fatih Kocabeyoğlu'nun cezaevinde olduğu ortaya çıktı. Akit'e konuşan Kocabeyoğlu'nun kardeşi, vekil operasyonunu doğruladı. Kardeş Kocabeyoğlu, “Vekillerin satın alındığı doğrudur, bunu Ankara'da bilmeyen yok” dedi.

Vekil pazarlığında kilit isim İsmet Sezgin'in Özel Kalem Müdürü Ömer Fatih Kocabeyoğlu'nun Yozgat'ta cezaevinde olduğu ortaya çıktı. Kocabeyoğlu'nun kardeşine ulaşan Akit, cuntanın sivil işbirlikçileri ile ilgili dikkat çekici bilgiler elde etti.

Kardeş Erkan Kocabeyoğlu, “Bu olay doğrudur, vekillerin satın alındığı doğrudur, işin ilginç tarafı, bunu Ankara'da bilmeyen yoktur. Ankara'da başta DYP'liler olmak üzere siyasilerin tamamı bu duruma vakıftır. Çiller de bu durumu biliyor. Demirel'in has adamı İsmet Sezgin bu işleri koordine etmekteydi” diye konuştu.

İsmet Sezgin'in ağabeyini kullandığını ifade eden Kocabeyoğlu, “Bu olay araştırılırsa çok derin yerlere uzanır. Sezgin o kadar güçlüydü ki o dönem, Tansu Çiller'i parti içinde aciz bırakabiliyordu” dedi. Kardeşinin haksız yere cezaevinde olduğunu söyleyen Erkan Kocabeyoğlu, Sezgin'in kendilerine ihanet ettiğini belirtti.

KOCABEYOĞLU TÜM OLAYLARIN İÇİNDE

28 Şubat döneminde ordunun sivil işbirlikçileri vasıtasıyla meşru hükümete karşı giriştiği operasyonun en dikkat çekici ayağını, Doğru Yol Partisi'ni (DYP) çökertme operasyonunu Akit deşifre etmişti.
Gazetemize konuşan Hasan Sargıner, vekil operasyonunun İsmet Sezgin ve Özel Kalem Müdürü Ömer Faruk Kocabeyoğlu üzerinden yürütüldüğünü belirtmişti. Sargıner, Kocabeyoğlu'nun üzerine gidilmesi durumunda 28 Şubatın sivil kanadının önemli ölçüde deşifre edileceğini ifade etmişti.


MURAT ALAN / İSTANBUL 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.