MEC VAKFI'NDAN 9. Kurban Organizasyonu

MEC VAKFI'NDAN 9. Kurban Organizasyonu

Mahmud Es’ad Coşan Vakfı olarak, bu yıl 9′uncusunu düzenleyeceğimiz kurban organizasyonu kapsamında, dünyanın farklı ülkelerinden vekalet gönderen hayırseverlerin kurbanlarını Avustralya’da kesip Endonezyalı gerçek ihtiyaç sahibi yüz binlerce aileye ilk e

Mahmud Es’ad Coşan Vakfı olarakbu yıl 9′uncusunu düzenleyeceğimiz kurban organizasyonu kapsamında, dünyanın farklı ülkelerinden vekalet gönderen hayırseverlerin kurbanlarını Avustralya’da kesip Endonezyalı gerçek ihtiyaç sahibi yüz binlerce aileye ilk elden ulaştırmaya hazırlanıyoruz.

MEC Vakfı olarak, sağlıklı ve semiz kurbanlıkların Avustralya’da özenle seçilmesinden helal tescilli modern tesislerde İslami usullere göre kesilip Endonezya’da yılda bir kez et yeme imkânına sahip gerçek ihtiyaç sahiplerine “ilk elden”ulaştırılmasına  kadar her aşamayı hassasiyetle uygulayarak “uluslararası kurban organizasyonu” standartlarını yükseltmeyi hedefliyoruz. Aşama aşama neyi/nasıl yaptığımız hakkında bilgi sahibi olmak için buraya tıklayınız.


Bu yılki kurban organizasyonumuza katılım başlamıştır.
Kredi kartı ile online ödeme & katılım için buraya tıklayınız.

Daha önce kredi kartınızla yapmış olduğunuz kurban kaydını görmek için tıklayın.
Vekalet ve ödeme işlemi ile ilgili sık sorulan sorular ve cevapları için tıklayın.

(NOT: Kredi kartı ile sitemiz üzerinden yapılmış olan ve referans numarası alınmış bütün kayıtların vekalet ve ödeme işlemi tamamlanmış olup, herhangi bir ek işlem yapılmasına gerek bulunmamaktadır.)
 

NEDEN ENDONEZYA?

Dünyanın en kalabalık Müslüman nüfusuna sahip ülkesi Endonezya, aynı zamanda misyoner faaliyetlerinin en sinsi usüllerle yapılageldiği bir ülkedir ve misyonerlerin Müslüman halkın dinini değiştirtmek için kullandığı yöntemlerden birisi de maddi yardımlardır.

Uluslararası Kurban Organizasyonu, MEC Vakfı’nın, başta misyoner kuruluşlar olmak üzere birçok kuruluş tarafından yoğun faaliyetler yürütülen bu ülkeye karşı maddi ve manevi sorumluluklarını yerine getirme anlayışıyla yaptığı faaliyetlerden biridir.

Ayrıca yoğun olarak ilgi çekilen, herkesin yoğun olarak ilgi gösterdiği yerlerden ziyade kimsenin gitmediği, gözden ırak yerlere ulaşılması ve yardım götürülmesini tercih ediyoruz. Bunu yaparken bütün merhalelerde kendi eleman ve kaynaklarımızı kullanmayı, yardımın garantili bir şekilde “gerçek ihtiyaç sahiplerine” ulaşması için gerekli görüyoruz.

KURBAN ORGANİZASYONLARIMIZ ve HEDEFLERİMİZ

MEC Vakfı olarak bugüne kadar toplamda yaklaşık 350.000 gerçek ihtiyaç sahibi aileye -yaklaşık 1,5 milyon kişiye- kurban eti ulaştırdık. Kurban organizasyonlarımıza dünyanın farklı yerlerindeki onlarca ülkeden uluslararası çapta katılım gerçekleşti.

Bu yıl 9′uncusunu düzenlediğimiz uluslararası kurban organizasyonumuzda sizlerin de desteğiyle yaklaşık 100.000 aileye kurban eti ulaştırmayı hedefliyoruz.

Bizler kurbanın sadece bir bağış veya yardım kampanyası değil öncelikle bir ibadet olduğunun farkındayız ve bu ibadeti usulüne uygun şekilde, Allah’ın cc. kabul edeceği şekliyle sizin adınıza hassasiyetle -adım adım- yerine getirmeye çalışıyoruz.

Maddi menfaat ile ilgili konuların en ince ayrıntılarına kadar araştırıldığı günümüzde, dinimizin en önemli ibadetlerinden birisi olan ve kişiyi Allah’a yaklaştıran kurban ibadeti için hayırseverlerin yalnızca fiyat uygunluğunu araştırmak yerine, sorumluluklarımızın bilincinde olarak, kurban ibadeti yapılırken ibadet ve hijyen şartlarına riayet edilip edilmediği, kurbanların cinsi, söz verildiği şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşıp ulaşmadığı ve aynı zamanda ulaştırıldığı bölge itibariyle ihtiyaç sahibi kimselere ulaşmakla ne tür maddi ve manevi faydalar elde edildiğini mutlaka göz önünde bulundurmaları gerektiğine inanıyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.