Meçhul subay yine "posta" koydu

Meçhul subay yine "posta" koydu

Meçhul subay” darbecilere “posta” koymayı sürdürüyor. Rıfat Yörük Yazdı:

 “Meçhul subay” darbecilere “posta” koymayı sürdürüyor. “Postalsever” bazı siyasiler ve gazeteciler tarafından yolladığı belgelerin önemi değil de gönderme biçimleri tartışılan “meçhul subay” bu defa da yepyeni bir yöntem kullanarak herkesi şaşırttı. Bu demokrat subay, darbecilere ve darbeseverlere bakın nasıl posta koydu?

 

Ordu içinde hazırlanan “İrtica İle Mücadele Eylem Planı”nın “yaş imza”lı orijinalini savcılara “posta”layarak deşifre eden “meçhul subay” gündem oluşturmayı sürdürüyor. Başta CHP Genel Başkanı Deniz Baykal olmak üzere bazı siyasiler ve gazeteciler tarafından yolladığı belgelerin önemi değil de “çok önemli belgeleri niçin postaya verdiği ve postada kaybolma ihtimalini nasıl göze alabildiği” tartışılan subay, ikincisinde “e-posta” yöntemi kullanarak darbecileri yine deşifre etmişti.

“Meçhul subay” bu yöntemi de eleştirilince bugün oldukça ilginç bir yöntem kullanarak Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’ü bile şaşırttı. Sabahleyin odasında çalışırken pencereye bir güvercinin konduğunu ve ayağına bezle sarılı bir şeyler olduğunu fark eden Öz içinden bir mektup ve yeni andıç belgesi çıkınca çok şaşırdı. Mektubun üslubundan “Meçhul Subay”ın gönderdiğini anlayan Öz, hemen belgeler üzerinde çalışmaya başladı.

Genelkurmay ise son postasını posta güverciniyle koyan meçhul subayı öğrenmek için başlattığı çalışmaları hızlandırdı. Bu çerçevede “meçhul subay” için afişler hazırlatılarak Karargah binasında her köşeye asıldı. Afişlerde “Görevine dön meçhul asker” başlığıyla şu metne yer verildi:

 

Meçhul subay anıtı

 

“Sen ki Kahraman Türk Ordusunun kahraman bir subayısın. Cuntacıları deşifre etmek için gösterdiğin çabalarının meçhule gitmemesi ve takdir edilmesi için kimliğini bize açıklamanı bekliyoruz. Lütfen evine ve görevine dön. Söz sana bir ceza vermeyecek, yaş imzayı ortaya çıkardığın için YAŞ’a göndermeyecek, hatta senin için Genelkurmay önüne ‘meçhul subay’ anıtı bile dikeceğiz”

 

Genelkurmay artık dumanla haberleşecek

 

Öte yandan, Genelkurmay Başkanlığı, "AKP ve Gülen'i bitirme planı"nın ortaya çıkmasının ardından belge sızdırılmasıyla ilgili giderek artan önlemlere başvurdu. Buna göre karargahta artık cep telefonu ve e-mail kullanılmayacak. Tüm bilgisayarlar kaldırılarak yazışmalar daktilolarla gerçekleştirilecek. “Meçhul subay”ın posta güvercini kullanmasından ilham alan komutanlar, haberleşmelerin de artık eski usul posta güvercinleri ve dumanla yapılmasını kararlaştırdılar. Sızdırılan bilgilere göre Genelkurmay’ın çatısından başlatılacak dumanla haberleşmenin şifreleri şöyle olacak;

 

Sürekli beyaz dumanlar: Durum gayet normal

 

Bir beyaz, bir siyah duman: Ortalık karışıyor, Kozmik Oda'ya 6. kez girdiler, andıçları hazırlayın

 

İki siyah, bir beyaz duman: Yarın yine Taraf’ın manşetindeyiz. Durum fevkalade vahim.

 

Tamamen siyah dumanlar: Genelkurmay’ın ışıkları sabaha kadar yanacak. Bu gece tüm bilgisayarları 65 kez sileceğiz.

 

HaBertaraf

 

  

Etiketler :