Arınç geri vitese taktı

Arınç geri vitese taktı

Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in milli mutabakat metni için dün 'muhtıra' benzetmesi yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bugün geri adım attı.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in 11 maddelik milli mutabakat metni için dün 'muhtıra' benzetmesi yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bügün geri adım attı ve 'muhtıra ' kelimesini askeri bir terim olarak değil Türkçedeki 'hatırlatmak' anlamında kullandığını söyledi.

 
Meclis Başkanı Cemil Çiçek, dün yaptığı açıklamada  teröre karşı 11 maddelik milli mutabakat metni hazırladıklarını söylemişti. Arınç'ın açıklamasının hemen ardından kameraların karşısına geçen Arınç ise Çiçek’in bildirisini eleştirmiş ve eleştirisini bir adım öteye taşıyarak 'muhtıra' benzetmesi yapmıştı.
 
 
DÜN MUHTIRA DEMİŞTİ
 
Arınç dünkü açıklamasında “Bu bildirinin muhatabı kimlerdir? Kimler böyle bir mutabakata katılacaktır? Sayın Başkanın bu çağrısı kime karşı yapılmıştır? Ben doğrusu burada muhatap bulamadım. Şahsen okuduğumda veya bu konu üzerinde çalıştığımda, Sayın Başkan belki maksadını açıklayacaktır. Yani bunu TBMM içindeki partilerin imzalaması gereken bir bildiri olarak mı düşündü yoksa sadece kamuoyuna ilan edilen bir düşünce açıklaması olarak mı gördü bilemiyorum." diyerek Çiçek'i eleştirmişti.
 
 
Arınç, konuşmasının devamında ise eleştirilerini bir adım öteye taşıyarak, "O bildirinin muhatabı hükümet değildir, TBMM içi midir onu Sayın Başkan’ın açıklaması lazım. Grup Başkanvekilleri midir, sivil toplum kuruluşları mıdır yoksaHalkımızın hissiyatı bu yöndedir, ben de TBMM’nin başkanıyım, halkın arzu ettiği bu 11 maddelik muhtırayı açıklamak istiyorum ve buna sahip çıkanlar da sahip çıktıklarını ifade etsinler’ mi demek istemiştir. Başkanımıza gayesini sorarız."  demiş ve mutabakat metni için 'muhtıra' benzetmesi yapmıştı. 
 
ARINÇ BUGÜN GERİ ADIM ATTI
 
Mutabakat metni için 'muhtıra' benzetmesini yapan Arınç, bugün yine kameraların karşısına geçti ve neden muhtıra dediğini ilginç bir cümleyle açıkladı. Arınç, 'muhtıra' kelimesinin Türkçede 'hatırlatmak' anlamına geldiğini ve kelimeyi dün de bu anlamda kullandığını ileri sürdü.
 
Arınç, kendi söylediği 'muhtıra' kelimesine muhtıra diyenlere de "Muhtıranın sivil anlamı da hatırlatmak demektir. Nasıl bildiri Türkçe ise; nasıl açıklama Türkçe ise; nasıl mutabakat metni Türkçe ise; muhtıra da hatırlatmak anlamında öyle bir Türkçedir. Ama zihinlere öylesine yerleşmiş ki; askeri anlamda verilen muhtıralar veya siyasi anlamda verilen muhtıralar; bizimkiler hazır ola geçmek durumunda kendilerini mecbur hissettiler. Bu bir cehalettir; bu cehaleti deşifre etmek istiyorum."  diyerek fırça atmayı ihmal etmedi. 
 
KAYNAK:ROTAHABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.