Tekfir, Meclis’i vuracaktı!

Tekfir, Meclis’i vuracaktı!

2003 yılında İstanbul’u kan gölüne çeviren bombalı saldırıların bir benzeri, Ankara’da planlanıyordu.

El Kaide çizgisindeki terör örgütü Tekfir, oğlu için kayıp başvurusunda bulunan bir annenin verdiği bilgiler doğrultusunda çökertildi. Hücre evlerinde Meclis’in krokisi, ABD ve Pakistan büyükelçiliklerinin fotoğrafları ele geçiridi.

EL KAİDE terör örgütü çizgisinde Başkent’te faaliyet yürüten ‘Tekfir’ örgütü üyelerinin, kendilerini takip eden ve fotoğraflayan polislerden habersiz bombalamayı planladığı iki ülkenin büyükelçilik binası ve kiliseler önünde gizli çekim yaptığı ortaya çıktı. Örgütün hedefinde Meclis’in de bulunduğu belirlendi.

OPERASYONU BİR KADIN BAŞLATTI

Ankara’da iki hafta önce yapılan operasyonun, Sincan’da yaşayan F.M. adlı kadının oğlunun kayıp olduğunu belirterek polise başvurması ardından başladığı öğrenildi. Edinilen bilgilere F.M., oğlunun Afganistan ya da Pakistan’da olduğu yönünde bir bilgi aldı. Gizli numaradan arayan bir kişi de, F.M.’ye oğlunun savaşırken öldüğünü söyledi. F.M., bunları polise aktardı. Harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sincan’daki hücre evini tespit etti. Evi izlemeye alan polis, daha sonra örgüte operasyon yaptı. Polisin, bir süre önce operasyon yaptığı Ramazan Keskin grubuna ait Tekfir örgütüyle ilgili yeni ayrıntılar da ortaya çıkardı. Örgütün hedefinde ABD, Pakistan büyükelçilikleri ile TBMM olduğu tespit edildi.

KİLİSELERİ FOTOĞRAFLAMIŞLAR

Terör örgütü üyelerinin, 2003 yılında İstanbul’daki eylemlerin aynısını tekrarlayacağını tespit eden polis, evde yaptığı aramalarda; ABD ve Pakistan büyükelçilik binalarının yanı sıra çok sayıda kilisenin de görüntülerine ulaştı. Örgüt mensuplarının bilgisayarında, TBMM’nin krokilerinin de yer aldığı belirlendi. Polis, evlerdeki aramalarda Atatürk’e yönelik hakaret dolu CD’ler de buldu.

SORGUDA NELER YAPILACAĞINI YAZMIŞLAR

Hücre evinde yapılan aramalarda ele geçen dokümanlarda, örgüt mensuplarının yakalanmamak için neler yapacakları, yakalanmaları durumunda ise nasıl hareket edeceklerine ilişkin yazılar bulundu. Aramalarda bombanın nasıl patlatılacağı anlatan yöntemlerin ve bomba şeması da ele geçirildi. Örgüt mensuplarının çocuklarını okula göndermediğini tespit eden polis, ele geçen belgeler arasında yakalanılması halinde sorguda nelerin yapılacağının yazdığını fezlekede belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.