Meclis'te Meral Akşener'in zor anları

Meclis'te Meral Akşener'in zor anları

TBMM'de torba yasa görüşmelerinde Meclis Başkanvekili Akşener yine zor anlar yaşadı.

Genel Kurul'da, kamuoyunda "Torba Kanunu Tasarısı" olarak bilinen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sürüyor.

Tasarı'nın üçüncü bölümünde maddelerde verilen önergeler üzerinde konuşan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, ATV ve Sabah grubunun satışına değinerek, "Mafyaların, çetelerin işadamlarının üzerine çöküp nasıl haraç alıyorsa yeni bir medya, bir sağlama yöntemi tarihimize girmiş, çökme yöntemi. İşadamlarına çöküp 630 milyon doları topla ondan sonra yayın kuruluşlarını iktidarın yanına al" ifadelerini kullandı.

TEZCAN: 17 ARALIK OLMASAYDI..

Milli Savunma Bakanlığı'na ait 130 hektarlık arazinin TÜRGEV'e verilmek için hazırlıkların yapıldığını ileri süren Tezcan, şu iddialarda bulundu:

"17 Aralık operasyonu olmasaydı bu arazi TÜRGEV'e verilmiş olacaktı. Şimdi bu yolsuzluk soruşturmaları ortaya çıktıktan sonra bir şeyi daha görüyoruz. Başbakan'ın paralel serveti var. Kendi üzerine kayıtlı olmadığı, işadamlarına hükümet gücünü kullanarak çöküp haraç mezat toplayarak ATV, Sabah grubu gibi medya gruplarını kendi kontrolüne aldığı, dolaylı olarak sahip olduğu bir paralel serveti varmış."

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, konuşmacının elinde hiçbir hukuki niteliği olmayan bir metin üzerinden senaryo oluşturup, bu senaryo üzerinden kişileri zan altında bırakan bir üslup kullandığını söyledi.

AK PARTİLİ ÜNAL: BÜTÜN VAKIFLARI TARTIŞALIM

Başbakan'ın mal varlığının internet sitesinde düzenli olarak güncellendiğini ifade eden Ünal, şöyle devam etti:

"Eğer TÜRGEV'e tahsis edilen arazi ile ilgili konuşacaksınız. O halde Türkiye'de İstek Vakfı'ndan Başkent Üniversitesi'ne, bugüne kadar bütün üniversitelere ve vakıflara tahsis edilen bütün arazileri konuşalım. Ama burada maksat hakikatı çarpıtıp, gerçekliği çarpıtıp...Tamam elinize bir siyasi malzeme buldunuz, bunu konuşun. Masumiyet karinesini unutun, insan haysiyetini, onurunu unutun. Düne kadar savunduğunuz ve 'yapılmaması konusunda ilkeli bir duruş sergiliyoruz' dediğiniz her şeyi unutun. Ama unutmayın milletin vicdanında ve nezdinde karşılık bulmaz, bulmayacak."

CHP'Lİ HABERAL:  DEVLETE KİRA ÖDÜYORUM

Bunun üzerine söz alan CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, konuşmacının öncelikle Başkent Üniversitesi'nin ne olduğunu iyi bilmesi gerektiğini ifade ederek, "Eğer internete girerseniz Başkent Üniversitesi'nin ne olduğunu öğrenirsiniz. Başkent Üniversitesi'nin arazileri kiralanmıştır. Bugüne dek Başkent Üniversitesi devletin hazinesine 12 milyon lira para ödemiştir. Kira ödüyorum ben kira, tamam mı? Bunu bilin. Dağ başını kiraladım, dağı bağ yaptım. Diğer vakıflarla karıştırmayalım, bunu bilelim" dedi.

MERAL AKŞENER'DEN "SANA NE" TEPKİSİ

Haberal'ın konuşması AK Parti sıralarından itirazlar gelmesi üzerine zaman zaman kesintiye uğradı.

Bunun üzerine Haberal'a tekrar söz veren Akşener, AK Parti sıralarından "Sana ne" şeklinde seslerin yükselmesi üzerine, "Niye bağırıyorsunuz" dedi.

Akşener, AK Parti sıralarına doğru, "Böyle olmaz ki...Bana 'sanane' diyen arkadaşımı ara vereceğim, buyurun gelin benim yüzüme karşı söyleyin hadi bakalım" dedi.

Akşener, birleşime 10 dakika ara verdi.

POYRAZ AKŞENER'DEN ÖZÜR DİLEDİ

Daha sonra o kişinin AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz olduğu ortaya çıktı. AK Partili grup başkanvekilleri Poyraz'ı arka odaya götürdü ve Poyraz'ın özür dilemesinin ardından oturuma devam edildi.

ensonhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum