Meclis'te PKK ve Barzani Tartışması

Meclis'te PKK ve Barzani Tartışması

Meclis Genel Kurulu'nda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile MHP milletvekilleri arasında "PKK" ve "Barzani" tartışması yaşandı.

Meclis Genel Kurulu'nda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile MHPmilletvekilleri arasında "PKK" ve "Barzani" tartışması yaşandı. Bakan Eker, "Vallahi, aslında PKK'ya kimlerin, asker, bir şekilde destek sağladığını onu tarih biliyor, vatandaşlar da biliyor" dedi.

Meclis Genel Kurulu'nda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Ekermilletvekillerinin sözlü sorularını yanıtladı. Eker'in konuşması sırasında tutanaklara şu konuşmalar yansıdı:

MEHDİ EKER - Biz de bunu yapıyoruz. Türkiye iç barışını da, uluslararası barışı da çok önemsiyor ve bütün uygulamalarını, bütün politikalarını buna göre düzenliyor ve Türkiye Cumhuriyeti'nde bugün vatandaşlarımız gerçekte huzura ve güvene her zamankinden, genel manada her zamankinden daha yakındır, huzur ve güven içerisinde yaşamaktadır. Bunu da özellikle söyleyeyim.

KAMER GENÇ - O öldürülen gençler sizin için bir şey ifade etmiyor mu? Gece sabahlara kadar gençleri evinden alıp da götürmek huzur mu?

OKTAY VURAL- PKK'nın yapmak istediğini siz gerçekleştirir, bir de millete yutturabilirsiniz!

MEHDİ EKER (Devamla) - Vallahi, aslında PKK'ya kimlerin, asker, bir şekilde destek sağladığını onu tarih biliyor, vatandaşlar da biliyor.

OKTAY VURAL- Biliyor, biliyor, biliyor!

MEHDİ EKER (Devamla) - Dolayısıyla, onu hiç karıştırmayın isterseniz, onu hiç karıştırmayın. Onu karıştırırsanız başka şeyler çıkar altından. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)

OKTAY VURAL- Atatürk Orman Çiftliği'nde gizli gizli görüşmeler yapan sendin değil mi? Atatürk Orman Çiftliği'nde Habur'u planlayan sendin değil mi? O rezaleti yaşatan sendin değil mi? Habur'u yaşatan rezaletin başmimarları bir de o AtatürkOrman Çiftliği'nde planlama yaptı. Sen Bakan mısın yoksa PKK'nın şeyi misin?

MEHDİ EKER (Devamla) - Kim İnsanlara cezaevlerinde dışkı yedirenler PKK'ya asker, PKK'ya militan sağladı. Siz, onlara sahip çıkmayın. Önce haktan, hukuktan bahsedin, önce hakkı ve hukuku tesis edin. Ret ve inkar politikalarıyla bu milleti bölünmenin eşiğine esas sizin anlayışınız, sizin zihniyetiniz getirdi. (AK PARTİ sıralarından alkışlar) Biz, bu milleti birleştirecek Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Çerkez'i, Acem'i herkesi bir beraber tutan bir anlayışı hayata geçirdik ve Türkiye bizimle birlik ve beraberliğini daha iyi bir noktaya getiriyor.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

LÜTFÜ TÜRKKAN (Kocaeli) - İnekten bahset, inekten İnekler para etmedi.

OKTAY VURAL (İzmir) - Sen Barzani'ye git!

LÜTFÜ TÜRKKAN (Kocaeli) - Barzani'nin bakanısın sen!

OKTAY VURAL (İzmir) - Barzani pazarlaması yapıyorsun. Nüfus ajanı mısın sen burada? Barzani'nin temsilcisi misin sen? Barzani'nin nüfus ajanı ya...

"BAŞTA Tayyip Erdoğan OLMAK ÜZERE BUNLARIN ÜMÜĞÜNÜ SIKACAĞIM"

Genel Kurul'da CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ve Ak Parti milletvekilleri arasında geçen tartışma tutanaklara şöyle yansıdı:

KAMER GENÇ- Efendim, soruma hiç cevap verilmedi. Zaten bu AKP'li bakanların bir huyudur, söylediğimiz sorulara cevap vermiyorlar, işi başka tarafa götürüyorlar. Ben zaten böyle Hükümeti de tanımıyorum. Geçenlerde Diyarbakır'da yaşanan olaylardan dolayı da utanç duyuyorum. AKP'liler, bunlar laik Türkiye Cumhuriyetidevletini kaldırıp bölmeye çalıyorlar. Ben başta Tayyip Erdoğan olmak üzere bunların ümüğünü sıkacağım. Bunların güçleri buna yetmez.

MUSTAFA ELİTAŞ- Sayın Başkan, böyle edepsizlik olmaz.

KAMER GENÇ- Onu bilsinler ki, laik Türkiye Cumhuriyeti sahipsiz değildir. Bu devlet de parçalanamaz, parçalayanın kendisi parçalanacaktır.

MUSTAFA ELİTAŞ- Sayın Başkan, bu terbiyesizliğe müsaade etmeyin.

KAMER GENÇ- Ama hem de Hükümet olarak çıksınlar, buradan bize de doğru dürüst cevap versinler. Cevap da vermiyorlar. Soruyu da soruyoruz ama sırf, işte, bu konuşmaları elde etmek için. Maalesef soruya cevap vermiyorlar. Böyle bir Hükûmet sırasında oturan kişiler de Fuzuli oluyor. Sorularımıza doğru dürüst cevap versinler.

OSMAN AŞKIN BAK- Sensin Fuzuli olan!

BAŞKAN - Sayın Genç, lütfen, daha düzgün sözcükler seçmenizi rica edeceğim.

OSMAN AŞKIN BAK- Fuzuli olan sensin. Otuz senedir boşu boşuna oturuyorsun burada.

HABERLER.COM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.