Meclis'te tarihi gün! Başörtülü vekiller Meclis'te

Meclis'te tarihi gün! Başörtülü vekiller Meclis'te

Hac dönüşü başörtülerini çıkarmama kararı alan AK Partili vekiller başörtüsü ile Genel Kurul'a girdi...

TBMM Genel Kurulu bugün tarihi bir ana ev sahipliği yapıyor...

Demokratikleşme paketiyle kamuda serbest hale gelen türban, hac dönüşü 'kapanma' kararı alan AK Partili kadın milletvekilleri aracılığıyla bugün Meclis'te de fiilen "özgürlüğüne kavuşacak".

Başörtülü vekillerin saat 14.00'da Genel Kurul'un açılışında grup başkanvekillerinin eşliğinde salona girmeleri planlanırken, AK Partili 4 kadın milletvekili; Sevde Beyazıt Kaçar, Gülay Samancı, Nurcan Dalbudak ve Gönül Şahkulubey Meclis Genel Kurul'una giriş yaptı.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dakika dakika gelişmeler...

14:05 - Meclis Başkanı Meral Akşener CHP'li Muharrem İnce'nin talebi üzerine oturuma 15 dakika ara vererek, partilerin grup başkan vekilleri ile görüştü.

14:28 - CHP'li Muharrem İnce söz alarak konuşma yaptı. Muharrem İnce'nin sözleri AK Partili vekillerden tarafından alkışlarla sık sık kesildi.

14:37 - BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan Meclis Genel Kurulu'nda söz alarak yaptığı konuşmasında, Türkiye'nin çok önemli bir sorunun çözüldüğünü ifade ederek, '' 2. Merve Kavakçı olayı yaşanmadığı için tüm partileri kutluyorum. Bu zafer sokaklarda kadınların bugüne kadar yaptıkları eylemlerin sonucunda gerçekleşmiştir. Kadın meselesinde erkekler lütfen konuşmasın.

 

CHP'Lİ VEKİLDEN TİŞÖRTLÜ TEPKİ

CHP'li vekilden tişörtlü tepki

 Başörtülü 4 AK Partili milletvekilinin Genel Kurula girmesine CHP'li Dilek Akagün Yılmaz'dan tişörtlü tepki geldi. Dilek Akagün Yılmaz üzerinde Türk Bayrağı ve Atatürk resmi olan tişörtle Genel Kurul'a geldi.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AK PARTİ YÖNETİMİNDEN VEKİLLERE UYARI!

Öte taraftan AK Parti Grup yönetimi tarafından AK Partili vekilleri Genel Kurul'da tam kadro hazır bulunmaları ve CHP'lilerden gelebilecek "saygı sınırlarını aşmayacak" sözlü eleştirilere karşı tahammüllü olup, polemiğe girmemeleri konusunda uyarırken, türbanlı vekillerden de "abartılı tavır ve hareketlerden kaçınmaları" istendi.


Sayı dörde yükseldi

Hac'dan döndükten sonra Meclis çalışmalarına bundan böyle başörtülü olarak katılacaklarını açıklayan AK Partili Sevde Beyazıt Kaçar, Nurcan Dalbudak ve Gülay Samancı'nın ardından dün de Mardin Milletvekili Gönül Şahkulubey'den "Haccın manevi havası ile orada takmış olduğum başörtüsünü artık çıkarmayacağım ve TBMM Genel Kurul çalışmalarına da bu şekilde katılacağım" açıklaması geldi.

Şahkulubey, herkesin kararına saygı göstermesini beklediğini söyledi. Hacdan geldikten sonra bir rahatsızlık yaşadığını belirten Şahkulubey, iyileşmesi halinde başörtüsünü çıkarmama kararı alan 3 milletvekili arkadaşı ile Meclis Genel Kurul çalışmalarına katılacağını kaydetti.

Neden bugüne kaldı?

AK Partili kadın vekillerin bir kısmı 30 Ekim'de bir kısmı ise 31 Ekim'de Meclis'te olacağını açıklamıştı. Ortak karar bugün olarak şekillendi. Bu kararda, "31 Ekim'de kavga gürültü çıksa dahi ertesi gün Meclis çalışması yok. Salı gününe kadar tansiyon düşer" görüşü etkili oldu.

CHP'nin tavrı rahatlattı

CHP grubunun genel eğilimin "eylemsel" değil "sözlü" tepki gösterilmesi yönünde olması AK Parti yöneticilerini rahatlattı. Vatan'a konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "CHP de toplumun bu hazırlığı karşısında daha fazla direnemeyeceğinden kerhen de olsa başörtülü vekillerin gelmesine 'evet' demek mecburiyetinde kalmıştır. Kerhen de olsa CHP'nin bu noktaya gelmesi önemli ve memnuniyet vericidir" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.