Meclis'in yeni Başkanı İsmet Yılmaz

Meclis'in yeni Başkanı İsmet Yılmaz

Meclis'in yeni başkanı AK Parti'nin adayı İsmet Yılmaz oldu.

AK Parti'nin adayı İsmet Yılmaz, Meclis Başkanı oldu. Yılmaz 258 oy aldı. CHP'nin adayı Deniz Baykal 182 oy alırken, 78 oy geçersiz sayıldı. Geçersiz oylar MHP'den geldi. Yılmaz, sonucun ardından konuşma yaptı;

"TARAFSIZLIKLA HİZMET EDECEĞİM"

"Omuzlarıma yüklediğiniz görev nedeniyle hepinize ayr ayrı teşekkür ediyorum. Milli Savunma Bakanlığı görevim de hukuken sona ermiştir. Görevde kaldığım süre üzerince, tam bir tarafsızlıkla hizmet etmeye çalışacağımı garanti ediyorum. Destek ve uyarılarınız için teşekkür ederim. İlk cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu Meclis'te çalışmış tüm vekilleri, başkanları şükranla yad ediyorum. Yeni yasama döneminin hayırlı olmasını diliyorum.

 

MİLLETİMİZ YENİ ANAYASA BEKLİYOR

Bu Meclis gazi Meclis'tir. Burası demokrasinin kalbidir. Bize düşen Meclis'in itibarını en yüksekte tutmaktır. Yapacak çok işimiz ancak çok az zamanımız var. Kum saati işlemektedir. Bu da bize Meclis'in her anını değerlendirmemiz gerektiğini göstermektedir. Milletimiz öncelikle yeni bir anayasa beklemektedir. Bu yeni anayasayı birlikte yapmamız gerekmektedir. Evrensel değerlerle birlikte yeni anayasanın ömrü uzayacaktır.

GELECEĞİMİZE UMUTLA BAKABİLİRİZ

Toplumsal çeşitliliği koruyarak barış içerisinde yaşanacak bir siyasal düzeni tahkim etmek de bu Meclis'in görevidir. Çoğulculuk herkesin kendi kimliği ile toplumsal ve siyasal yaşama katılmasıyla mümkündür. Adalet, eşitlik, özgürlük ve insan hakları gibi evrensel değerleri benimseyen bir Türkiye ile geleceğimize umutla bakabiliriz. Yüce Meclis'i saygı ile selamlıyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.