Meclis'te okunan Fatiha tutanaklara x olarak geçti

Meclis'te okunan Fatiha tutanaklara x olarak geçti

Geçtiğimiz günlerde AK Partili vekil Ramazanoğlu'nun Özgecan Aslan'ın ruhuna okuduğu Fatiha, Meclis tutanaklarında (x) olarak yer aldı.

Fatiha suresi, TBMM tutanaklarında"tanımlanamayan bir dil" oldu. İki gün önce TBMM Genel Kurulu'nda milletvekilleriÖzgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili gündem dışı söz alarak Mersin’de öldürülen Özgecan Aslan cinayetiyle ilgili konuştu.

RAMAZANOĞLU FATİHA OKUDU

Kendisine sıra gelen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, "İçtenliğimi ve samimiyetimi bağışlayacağınız ümidiyle daha önce söz alan milletvekillerimizden birinin Fatiha talebini izninizle yerine getirmek istiyorum" diyerek Meclis'te Fatiha suresini okudu. Ramazanoğlu, Fatiha'nın ardından kısa bir dua yaptı.

 

FATİHA TUTANAKLARA (x) OLARAK GEÇTİ

Ramazanoğlu'nun okuduğu Fatiha'nın Meclis tutanaklarına tanımlanamayan bir dil şeklinde (x) olarak geçtiği ortaya çıktı.

İŞTE TUTANAKTA YER ALAN O KISIM

"BAŞKAN - Sayın Ramazanoğlu…

YILDIRIM M. RAMAZANOĞLU (Kahramanmaraş) - Sayın Başkanım, milletvekili arkadaşlarımızın şiddetle telin ettiği bu inanılmaz cinayetten dolayı çok üzgünüm ve ben de bu cinayeti şiddetle lanetliyorum. İçtenliğimi ve samimiyetimi bağışlayacağınız ümidiyle daha önce söz alan milletvekillerimizden birinin Fatiha talebini izninizle yerine getirmek istiyorum. (x) Yarabbi, hepimiz adına okumuş olduğumuz bu Fatiha-i Şerife'de hasıl olan sevabını önce sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed (S.A.V) Efendimiz'in ruhu pakışeriflerine hediye eyledik, sonra başta Özgecan Aslan kardeşimiz olmak üzere tüm şiddet mağdurlarının ve tüm geçmişlerimizin ruhlarına hediye eyledik. Sen vasıl eyle, haberdar eyle Yarabbi. Amin."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.