Mecliste Yumruklu Başörtü Kavgası

Mecliste Yumruklu Başörtü Kavgası

TBMM'de AK Parti ve MHP'li milletvekilleri arasında yumruklu kavga çıktı.

 TBMM'de AK Parti ve MHP'li milletvekilleri arasında yumruklu kavga çıktı. Gergin başlayan görüşmelerde kavga çıktı.

Ak Parti'li milletvekilleri ile MHP'liler kavga etti. MHP'li Osman Durmuş Başbakan Erdoğan'a "Peygamber" deyince yumruklar konuştu. Ak Parti'li milletvekilleri MHP'lilerin üzerine yürüdü. Grup başkanvekillerinin araya girmesine rağmen kavga devam etti.

MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın GATA'ya hasta ziyaretine başörtülü olduğu için alınmamasını eleştirirken kullandığı ifadeler tartışmaya neden oldu. Durmuş, GATA doktorlarını kast ederek, "Nasıl bir peygamber eşini almazsınız" dedi. Durmuş, peygamber benzetmesini bir AK Parti il başkanın yaptığını söyledi. Bunun üzerinde AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ve Başbakan Erdoğan söz alarak, Durmuş'a cevap verdiler.

 

Söz alan Başbakan Erdoğan, partisine bu şekilde yakıştırma yapılamayacağını belirterek, Osman Durmuş'u şu ifadelerle eleştirdi: "Susmayı öğren. Dinlemeyi öğren. Kaldı ki, benim ile ilgili bu tür yakıştırmayı yapan sizsiniz. Ayrıca eşime laf atamazsınız. Ahlaksızlıktır! Sen (işaret parmağı ile Durmuş'u işaret ederek) başörtüsü sebebiyle oy isteyeceksin. Eşimi başörtüsü sebebiyle GATA'ya sokmayanları müdafaa edecek kadar da vicdansızsın."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :