Medeniyet algımızın canlı örneği: Darülaceze

Medeniyet algımızın canlı örneği: Darülaceze

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Darülaceze Müessese Müdürlüğü’ndeki  konserde Özgür Şanlı, Alican Salman ve Saleh Sabr sahne aldı.

 

Ulu Hakan Sultan Abdülhamid Han’ın yadigârı Darülaceze Müessesesi’nin Konser Salonu’nda gerçekleşen programda, yaklaşık 2 saat boyunca geleneksel Türk müziğinden, Çağdaş Türk müziğine, Halk müziğinden Tasavvuf müziğine birbirinden güzel melodiler sakinlere unutulmaz saatler yaşattı.

Özgür Şanlı, Alican Salman, Saleh Sabr’ın okuduğu müziklerle coşan dinleyiciler, sanatçıların okuduğu parçalara da eşlik ederek programı renklendirdiler.

Darülaceze Müessese Müdürü Nevzat Bayhan, burada yaptığı konuşmada kültür ve sanatın toplumun can damarı olduğunu ve bedenlerden bu sağlık iksirinin dolaşması toplumun yücelmesi anlamına geldiğini söyledi.

Bayhan, “Öncelikle iftihar duyduğumuz sanatçılarımız Özgür Şanlı, Alican Salman’ın ve  Saleh Sabr’ın zahmet buyurup Sultan Abdulhamid Han'ın çok önem verdiği, şefkat ve merhameti anıtlaştıran Darülaceze’ye gelerek bu sakinlerimizin gönlünü hoşnut ettikleri için medyun-u  şükranız” dedi. Kültürel ve sanatsal faaliyetlerin devam edeceğini, dünya lideri Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal devlet vizyonuyla ve Sayın Bakanımız Fatma Şahin’in şefkatli himayelerinde gerçekleştirilecek sosyal faaliyetlere daha da ağırlık verip sosyal devlet olmanın tüm imkânlarını da seferber ederek buradaki yaşam standardını örnek bir zirveye taşıyacağını söyledi.

O zamanlarda “Darülaceze” isminin kültür ve sanat faaliyetleriyle anılmasının sevindirici olduğunu da söyleyen Bayhan, “ Bu kurum; özünde birlikte yaşama sanatı olan kadim medeniyetimizin tam 118 senedir  canlı bir örneğidir. Bundan böyle burası aynı zamanda hem medeniyetimizin daha iyi kavranması için bir turizm kompleksi hem konser, konferans, sergi, tiyatro etkinlikleriyle kültür-sanat merkezi olacaktır” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.