Medeniyet Buluşması Rahatsız Etti

Medeniyet Buluşması Rahatsız Etti

Cihan Haber Ajansı tarafından servis edilen "İstasyon Meydanı'nda yapılan kutlamalara yaklaşık bin kişi katıldı" iddiası yalandır, iftiradır.

Cihan Haber Ajansı tarafından servis edilen "İstasyon Meydanı'nda yapılan kutlamalara yaklaşık bin kişi katıldı" iddiası yalandır,  iftiradır. Emek, Dayanışma, kardeşlik ve medeniyet buluşmamıza sadece Diyarbakır'a komşu illerden yüzlerce otobüsle katılım sağlanmıştır. Memur-Sen üyeleri ve gönüllülerinin katılımıyla on binlerce kişi İstasyon Meydanı'nı doldurmuştur. Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı tarafından üyelerine servis edilen fotoğraflar da incelendiğinde, söz konusu ajansın operasyon mantığı ve diliyle hareket ettiğini gözler önüne sermektedir.

 

Haberi servis eden ajansın bir diğer yalanı ise, "Memur-Sen, bayraklarını alıp sallayacak sendika üyesi bile bulamadı" şeklinde kullandığı ifadede saklıdır. Kayıt altında olan görüntüler incelendiğinde alanı dolduran Memur-Sen üyelerine, program sunucusunun sıklıkla taşınan bayrakların sahnenin görünmesine engel olduğu için "indirilmesi" yönünde anonslar yaptığı görülecektir.  

 

 

Yine ajansın "Alanda ilk başlarda 500 kadar kişinin olması nedeniyle Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu konuşmasına biraz gecikmeli başladı" şeklindeki ifadeleri de çirkin bir saptırmadır. Dezenformasyon ile Memur-Sen Medeniyet Buluşması’nı itibarsızlaştırmaya çalışan ajansın iddiasını yalanlayan bilgiler kendilerine gönderilen basın bültenimizde de mevcuttur. Program öncesi medya kuruluşları ve söz konusu ajans ile paylaştığımız etkinlik akışı 1 dakika bile sapmaya uğramamıştır. Buna programı takip eden tüm medya kuruluşları da şahittir. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun program akışındaki konuşma saati 12.30 olarak bildirilmiş ve Gündoğdu belirtilen saatte kürsüdeki yerini almış, alana seslenmiştir.

 

Türkiye'nin en büyük emek hareketi olan Memur-Sen'in, ülkenin en büyük sorunu olan Kürt sorununun çözümüne ve Dünya'da ILO standartlarına uygun bir çalışma düzeninin kurulması mücadelesine gölge düşürmeye yönelik bir art niyet sezilmektedir.

 

 

Kirli operasyon sonucunda kamuoyunda uyanan yanlış kanaatlerin düzeltilmesi amacıyla bu tekzip metninin tarafımızca yayınlanmasını zaruri kılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurur, tüm hukuki haklarımızı kullanacağımızın bilinmesini isteriz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.