Medikal cihazlar tehlike saçıyor

Medikal cihazlar tehlike saçıyor

Vakkas Çevik, merdiven altında imal edilen tıbbi malzemeler konusunda vatandaşları uyardı.

1986 yılından bu yana medikal sektörün çeşitli branşlarında faaliyet gösteren Çevik Tıp’ın sahibi ve Gaziantep İl Genel Meclisi Üyesi Vakkas Çevik, merdiven altında imal edilen tıbbi malzemeler konusunda vatandaşları uyardı.

 

Aynı zamanda Gaziantep Sağlık Komisyonu Başkanlığı görevini yürütmekte olan Vakkas Çevik, sağlıksız malzemelerin hastaların vücudunda kırıldığını ve ikinci bir protez ve implant kullanılmasına meydan verdiğini vurguladı. Bu durumun ülke ekonomisine zarar vermekle kalmayıp hasta ve yakınlarını da mağdur ettiğini savundu.

Hastaların aylarca ağrılı sızılı ve birilerinin yardımına muhtaç halde hayatını sürdürmek mecburiyetinde bırakılmasının vicdana sığmayacağını kaydeden Çevik, yetkilileri göreve çağırarak, çözüm önerilerini sıraladı:

 

Ne yapılmalı?

“Medikal sektörümüzün içerisinde hijyen koşullarına uygun ürün üretimi ve ithalat yapan firmalarımız bulunmaktadır. Çok uzun yıllardan beri varını yoğunu harcayarak, parasını bu işe yatıran ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlayan işadamlarımızın hakkını inkar etmemek gerekir. Getirilecek yeni düzenlemelerle onların da desteklenmesi ve haklarının verilmesi gerekir.

Öte yandan;  insanlarımızın yaşamını, sağlığını ve huzurunu da düşünerek nereden geldiği ve nerede üretildiği belli olmayan, kalitesiz medikal malzemelerin hastalarımızın kullanmasına müsaade edilmemelidir.”

 

Başak Medya Ajans

Etiketler :