Medvedev'den Bir İlk

Medvedev'den Bir İlk

Rusya Devlet Başkanı seçim kampanyasında verdiği sözü tuttu. Medvedev ve Putin malvarlıklarını ve gelirlerini açıklayacak

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ve Başbakan Vladimir Putin yolsuzlukla mücadele çerçevesinde 1 nisana kadar gelirlerini ve malvarlıklarını açıklayacak.

Rusya Devlet Başkanlığı Basın Sözcüsü Natalya Timakova yaptığı açıklamada, Medvedev ile eşinin malvarlıkları ve gelirleriyle ilgili deklarasyonlarının Kremlin'in internet sitesinde yayımlanacağını söyledi.

Putin'in Sözcüsü Dimitriy Peskov da yaptığı açıklamada, "Kabine üyeleri, Başbakan Yardımcısı ve bakanların yanı sıra Başbakan 2008 yılındaki gelirlerini ve 1 nisana kadar olan sahip oldukları mal varlıklarını açıklayacaklar" dedi.

Medvedev'in önerisiyle geçen yıl aralık ayında yetkililerin 3 bin rubleden (90 dolar) fazla değeri olan hediyeleri almalarının yasaklanmasını ve yetkililerin menfaat sağlayabilecekleri ticari şirketlere üyeliği konusunda devlet birimlerine bilgi vermesini zorunlu kılan tasarı yasalaşmıştı.

Rusya Devlet Başkanı, geçen yıl bu konuda yaptığı açıklamada, resmi görevlerin en fazla ücreti ödeyen kişilere verilmesinden şikayet etmişti.

Seçim kampanyasında bu konuyu sık sık işleyen ve mal varlığını açıklama sözü veren Medvedev, gelirlerini ve mal varlığını açıklayan ilk Rus devlet başkanı olacak

Etiketler :