Medya yöneticileri görüşmeye ne dedi?

Medya yöneticileri görüşmeye ne dedi?

Medya yöneticileri Başbakan ile görüşmeyi değerlendirdi: Türkiye için ufuk turu yapıldı.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen medyanın genel yayın yönetmenleri görüşmenin içeriğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Başbakanlık çalışma ofisinde gerçekleşen toplantıda çok güncel konuların konuşulduğunu belirten Zaman Gazetesi Genel Müdürü Ekrem Dumanlı, "Çok güncel konular konuşuldu. Referandum konuşuldu. BDP ile başlatılan görüşmelerin kısa bir izahı yapıldı. Türkiye ve AB'ye ilişkin çok sayıda soru soruldu. Genel manada Türkiye'nin girdiği yeni düzlemde Başbakan adeta Türk medyasının tamamın kuşatacak dertleşme yaptı." dedi.

Bu dertleşmenin içinde zaman zaman basının sorumluluğunun, zaman zaman da siyasetin sorumluluğuna değinildiğini ifade eden Dumanlı, Başbakan'ın bütün sorulara tek tek cevap verdiğini söyledi. Başbakan'ın özellikle güvenlik ve özgürlük dengesi içerisinde bir çalışma yapılacağını ifade ettiğini aktaran Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, basına açılan davalarla ilgili de Başbakan'ın yasal bir çalışma yapacağı müjdesini verdiğini, bu mağduriyetin giderileceğine dair bakanlığın çalışma yaptığını söylediğini aktardı. Görüşmeyi "Türkiye için bir ufuk turu" olarak nitelendirdi.

Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici de toplantının çok renkli geçtiğini anlattı. Toplantıya katılan medya yöneticileri arasında çeşitlilik olduğuna dikkat çeken Bilici, Başbakan'ın 2011'de yapılacak olan seçimlerinin Haziran ayına çekilebileceğini söylediğini açıkladı. Başbakan'ın yeni anayasa çalışmaları ile ilgili bilgi verdiğini belirten Bilici, "Yeni anayasa ile ilgili süreci açıkladı Başbakan CHP liderinin açıkladığı gibi hemen başlayalım teklifinin mantıklı olmadığını söyledi. 2011 seçimlerinden sonraya bu işin kaldığını söyledi. Sabri Yirmibeşoğlu'nun açıklamaları vardı; Kıbrıs'ta cami yakılması ile ilgili, 'bu kendi ağzıyla ile yapılmış bir suç duyurusudur savcıları ilgilendirir, yargının ne yapacağını izleyeceğiz' dedi. Medyayı özeleştiriye davet etti. Medya içinde baya çeşitlilik vardı. Renkli bir toplantıydı." diye konuştu.

"BARIŞ VE İSTİKRAR İÇİN MEDYADAN DESTEK İSTEDİ"

Show Haber Genel Yayın Yönetmeni Ali Kırca ise Başbakan'ın kamuoyunda yer alan bazı tartışmaların altını çizdiğini söyledi. Özellikle açılımla ilgili konuların ağırlıklı konuşulduğunu belirten Kırca, "Yeni olarak söylenebilecek bir şey yok. Birçok konu var. Birçok konunun önemindeki günlerde tartışmaya açılacağının ipuçlarını verdiğini söyleyebiliriz. Barış ve istikrar ortamına medyanın destek vermesini istedi. BDP ile yapılan görüşmelerde içeriğe girilmediğini söyledi." ifadelerini kullandı.

ATV Haber Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş ise toplantıya ilişkin şu değerlendirmede bulundu: "Başbakan muhalefeti eleştirdi, yeni seçimlerin okullar kapanmadan yapılacağını söyledi. Terörle mücadele konusunda medyaya teşekkür etti, terörle mücadelenin devam edeceğini, bu süreçte yönlendirenin Öcalan olmadığını söyledi. Ekonomik değerlendirmeler yaptı, yeni anayasa ile ilgili secim sonrası çalışmaların başlatılacağını söyledi."

Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut da görüşmelerin içeriğine ilişkin olarak, "Anadilde eğitim konusunda kesinlikle düzenlemenin mümkün olmadığını, kültür olarak çeşitlik olabileceğini, ama kesinlikle dil konusunda çeşitlilik olmayacağını, kamuoyundaki bilgilerin yanlış olduğunu söyledi. Türk lirasının zorla değerinin düşürülmesine karşıyız dedi. Okullar kapanmadan seçimin yapılacağını söyledi." şeklinde konuştu.

Kanal D Haber Yöneticisi Mehmet Ali Birand'ın değerlendirmesi ise şöyle: "Medya bu defa fırçalanmadan çok güzel bir toplantı oldu. Sinirlenmedi. Başbakan'ın cevap vermediği soru olmadı."

CİHAN


 

Etiketler :