Büyük âlim ve mutasavvıf Mehmed Zahid Kotku'nun vefatının 31. Seneyi Devriyesi

Büyük âlim ve mutasavvıf Mehmed Zahid Kotku'nun vefatının 31. Seneyi Devriyesi

Bugün 13 Kasım 2011. 20. yüzyıla damgasını vuran büyük âlim ve mutasavvıf, gönül eri Mehmed Zahid Kotku Hazretlerinin vefatınının 31. seneyi devriyesi.

"Üzümün üzüme baka baka karardığı gibi, insanlar da birbirlerine baka baka, sora sora, konuşa konuşa, dinleye dinleye ve anlata anlata güzelleşir ve olgunlaşırlar. Bu olgunlaşma süreci büyük yol göstericilerin çerçevesinde büyük bir yoğunluk ve hız kazanır. Görünmeyen üniversite olan Hocaefendi, son dönemin en büyük olgunlaşma odaklarından biriydi. O nerede olursa olsun, çevresinde gönül ordularını harekete geçiren, büyük bir manyetik alan oluştururdu. Bu alan içinde öfke yumuşamaya, nefret merhamete, kazanma tutkusu hizmet etme gayretine dönüşürdü. Sohbetleri uzun sessizliklerle kesilir, susulur gibi konuşulur, konuşulur gibi susulurdu."

20. yüzyıla mührünü vuran büyük âlim ve mutasavvıf Mehmed Zahid Kotku hazretlerinin sohbet halkasında bulunma bahtiyarlığına erişen iktisatçılardan muhterem Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan hoca, yıllar önce yukarıdaki satırları kaleme alır 'Görünmeyen Üniversite' isimli kitabında.

Okudukça okuyasınız gelir bu kitabı. Zira her satır size ummandan inciler sunar, Allah ve Peygamber aşkının tarifsiz ahenginden dem vurur.

Tarih 13 Kasım 2011.

Mehmed Zahid Kotku (RhA)'in ahirete irtihalinin 31. seneyi devriyesi bugün.

Bugün bir başka hüzünlü kalpler. Bir o kadar da ummandan dökülen incilerin aydınlığında huzurlu...

Yazarın yazısı için tıklayın:

http://www.habername.com/yazi-aydin-cakirtas-gorunmeyen-universite-mehmed-zahid-kotku-hazretleri-7595.htm

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum