Mehmet Ağar tahliye oldu

Mehmet Ağar tahliye oldu

Susurluk Davası'ndan tutuklanarak Aydın Yenipazar Cezaevi'ne konulan DP eski genel başkanı Mehmet Ağar, tahliye oldu.

''Susurluk'' Davası'ndan hükümlü İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar, Aydın Yenipazar Cezaevi'nden, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerininİnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hükümlerinden yararlanarak tahliye oldu.

"Susurluk" Davası'ndan hakkında kesinleşmiş 5 yıl hapis cezası bulunan ve 25 Nisan 2012'den bu yana Yenipazar Cezaevi'nde bulunan Mehmet Ağar'ın dosyası,Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun çerçevesinde incelendi.

BU SABAH TAHLİYE OLDU

Ağar'ın avukatı Abdullah Egeli, verilen dilekçenin ardından yapılan incelemesonucunda Ağar'ın 1 yıl 4 gündür bulunduğu cezaevinden bu sabah tahliyeedildiğini bildirdi.

 

1 YIL DENETİMLİ SERBESTLİK

Beş yıllık hapis cezası onanan Mehmet Ağar, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerininİnfazı Hakkında Kanun gereğince, 2 yıl cezaevinde kalacaktı. Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hükümlerinden yararlanan Mehmet Ağar'ın kalan 1 yıllık cezası için bu kanun kapsamında denetimli serbestlik hükümleri uygulanacak.

Bugün saat 11.00'de tutulduğu cezaevinden tahliye edilen Ağar'ın, ailesinin yanına gittiği öğrenildi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Mehmet Ağar, Susurluk Davası kapsamında, Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemle ilgili ''cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturmak'' suçundanyargılandı.

Danıştay 1. Dairesi, Ağar'ın, ''cürüm işlemek için silahlı teşekkül meydanagetirmek'' suçu yönünden lüzum-u muhakemesine, eylemine uyan 5237 SayılıTürk Ceza Kanunu'nun (TCK) ''suç işlemek için örgüt kurmak'' başlıklı 220. maddesi gereğince yargılanmasına karar vermişti.

Danıştay İdari İşler Kurulu da 1. Daire'nin kararını onayarak dosyayı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına göndermişti.

Mehmet Ağar'ın ''vali'' statüsünde olduğu gerekçesiyle dosya Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nde görüşülmüştü.

Ağar'ın, isnat suç tarihinde ''Emniyet Genel Müdürü'' olduğuna işaret eden daire, ''görevsizlik'' kararı vererek dosyayı Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne iletilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermişti.

Dosyanın gönderildiği Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi, ''görevsizlik'' kararıvererek dava dosyasını, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermişti.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Mehmet Ağar'ı ''Susurluk Davası'' kapsamındaEmniyet Genel Müdürü olduğu dönemle ilgili ''cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturduğu'' iddiasıyla yargıladığı davada 5 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi de yerel mahkemenin kararını oy birliğiyle onamıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.