Mehmet Akif'ten Fatiha meali

Mehmet Akif'ten Fatiha meali

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un yakılmasını vasiyet ettiği Kur'an-ı Kerim meali 51 yıl sonra yayınlandı.

Kur'an şairi olarak da bilinen Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı kayıp meal, Mahya Yayınları tarafından basıldı. Akif'in vasiyeti üzerine yakılması istenilen, ancak yıllardır bir yerlerde bir nüshası ya da aslı vardır ümidiyle aranılan Kur'an Meali'nin şimdilik ilk 10 cüzü gün yüzüne çıkarılarak basıldı.

ALTERNATİF MEAL

Mehmet Akif diğer Kur'an-ı Kerim meallerinden farklı olarak bazı ayetlerin kimi zaman alternatif çevirilerini yapmış. Bunlara da parantez içinde yer vermiştir. Bunlardan bir tanesi de Fatiha Suresi'dir.

SÛRE-İ FÂTİHA

Bismillâhirrâhmânirrahîm

2-4 Hamd ancak Allah'ın; o Rabbü'l – alemin, o hem Rahman hem Rahim, o kıyamet gününün sahibi Allah'ındır. 5. İlâhi! Kulluğu Sana ederiz, yardımı Senden isteriz. 6-7. Bizleri doğru yolun, o nimetine kavuşanların tuttuğu yolun yolcusu et. Gazabına uğrayanların, yanlış gidenlerin saptığı yolun yolcusu etme. Âmin.

(Bizlere, o kendilerine kerem kıldığın kimselerin yolunu göster; gazabına uğrayanların, yanlış gidenlerin saptığı yolu gösterme.Âmin.)1

(Bizleri doğru yola, o kendilerine kerem kıldığın kimselerin yolun çıkar. Gazabına uğrayanların, yanlış gidenlerin saptığı yola çıkarma. Âmin)2

ANGLİKAN KİLİSESİ'NE CEVAP ESERİNDEKİ FATİHA ÇEVİRİSİ

Hamd ol Allah'a edilir ki Rabbü'l - âlemin'dir; bütün mahlûkâtı için merhametlidir., hesap gününün sahibidir. İlâhi! Kulluğu yalnız Sana ederiz, yardımı da ancak Senden isteriz. Bizlere doğru yolu, nimetine eren kimselerin yolunu göster; gazabına uğramış, azıp sapmış olanların yoluna değil.

AKİF BATI DÜNYASINDAKİ DURUMUN FARKINDAYDI

Akif Müslüman dünyasının içinde bulunduğu durumu; özellikle batı dünyasının takip ettiğinin farkındadır. Anglikan Kilisesi Şeyhülislamlık makamına bir mektup göndererek İslam dininin mahiyet, ruhu medeni hayat ve insan düşüncesi üzerine söylemlerini ihtiva eden bir eser talep etmiştir. Bu eseri, Mehmed Akif çevirerek o dönem harici ve dahili bütün ilim erbabı ve halka sunmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.