Ölmeden önceki Öcalan hamlesi

Ölmeden önceki Öcalan hamlesi

'Son Darbe 28 Şubat Belgeseli'nde Turgut Özal'ın ölümü ve Şam'a giden bir heyetle ilgili ayrıntı ilk kez gündeme geldi.

Usta gazeteci Mehmet Ali Birand'in gündeme damgasını vuracak olan , 'Son darbe: 28 Şubat 'belgeseli ile CNN Türk'te ilk bölümü ile ekranlara geldi.
Birand'ın son belgeseli ' 'Son darbe: 28 Şubat 'ekrana gelmesiyle birlikte gündeme bomba gibi düştü. Madımak Oteli'nde yaşananlar, Eşref Bitlis cinayeti, Turgut Özal, Tansu Çiller, Süleyman Demirel dönemi ve Türkiye'yi 28 Şubat'a götüren tüm detaylar belgeselde işlendi.

ÖZAL SURİYE'YE 5 KİŞİLİK HEYET GÖNDERMİŞ
Belgeselin ilk bölümüne Turgut Özal'ın PKK'yı bitirmek için attığı adım ve Madımak Oteli'nde yaşananlar damgasını vurdu. Belgeselde Özel'ın ölümünden önce DEP'li milletvekilleri Sırrı Sakık ve Hatip Dicle ile görüşerek PKK'nın ateşkesi uzatması için Öcalan ile görüşmelerini istediği ayrıntıları da yer alırken, PKK terör örgütü lideri Öcalan'la terörü sona erdirmek için görüşmeye gidenlerin arasında Hasip Dicle, Sırrı Sakık gibi eski DEP milletvekillerinin olması ve Suriye'de büyükelçi yardımcısı tarafından karşılanmaları da dikkat çeken bir ayrıntı olarak hafızalara kazındı.

MADIMAK'TA 33 KİŞİ DİRİ DİRİ YAKILDI
Özal'ın ölümünün ardından Demirel'in Cumhurbaşkanı, Çiller'in de Başbakan olmasının ardından 2 Temmuz 1993'te Pir Sultan Abdal şenlikleri için Sivas'ta toplananlar Madımak Oteli'nde diri diri ateşe verdi. Madımak Oteli'nde 33 kişi yanarak can vermesi de belgeselde ayrıntılı bir şekilde yer alırken Madımak Oteli'nin yakılış anının belgeselde yer alması acıları bir kez daha tazeledi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.