Mehmet Ali Ilıcak'tan Nazlı Ilıcak bombaları

Mehmet Ali Ilıcak'tan Nazlı Ilıcak bombaları

Mehmet Ali Ilıcak yaptığı özel açıklamaları ile gündem yaratacak. Annesi Nazlı Ilıcak'ın 'körü körüne cemaati' savunduğunu söyledi.

Hükümet - Cemaat savaşında iki ayrı tarafa düşen anne ve oğul: Nazlı Ilıcak ve Mehmet Ali Ilıcak... The Cemaat kitabıyla Gülen hareketi yanında saf tutan Nazlı Ilıcak sıkı bir cemaat savunucusu olurken oğlu Mehmet Ali Ilıcak ise Erdoğan sempatisi sebebiyle AK Parti'ye yakın duruyor. 

Peki Mehmet Ali Ilıcak annesinin cemaate yakın duruşunu nasıl yorumluyor? 
Bu konuda ona kızgın mı? 
Nazlı Ilıcak cemaatçi mi maddi bir çıkarı mı var? 
Mehmet Ali Ilıcak Cemaatin gözde polis şefi Ali Fuat Yılmazer ile nasıl ve neden görüştü?

özişik-.ilicak.jpg
Mehmet Ali Ilıcak , Hadi Özışık 'a konuştu.

Mehmet Ali Ilıcak bütün bu soruların yanıtlarını internethaber.com'a verdiği röportajda yanıtladı. Annesi Nazlı Ilıcak'ın cemaat taraftarlığını 'Körü körüne savunuyor" sözleriyle yorumlayan Ilıcak bomba açıklamalar yaptı. 

İşte Mehmet Ali Ilıcak ile olan söyleşimizden ilk bölüm;

BEN NAZLI ILICAK OKUMUYORUM

Ana-oğul da ayrı düştü... Burası keskin oldu. Nazlı Ilıcak savcıyla da görüşmüş...

Ben okumuyorum.

Nazlı Ilıcak'ın yazılarını okumuyor musunuz?

17-15 ARALIK İÇİN ILICAK NE DEDİ?

Ben annem gibi düşünmüyorum. 
17-25 Aralık operasyonunun 
birkaç polisin işi olduğuna inanmıyorum, 
bunun bir koordinasyonun neticesinde 
bu kadar olayların olduğuna inanıyorum. 
Türkiye gibi bir memlekette 
sen Başbakan'ın oğlunu takip edeceksin, 
bakanları takip edeceksin ve 
bunu kimse bilmeyecek! 
Yuh derim başka da bir şey demem. 
Bu demek ki bir 
koordinasyonun eseri. Burada sadece 
Cemaat faktörü de doğru değil, 
sadece Gülen 
Cemaati'nin koordinasyonu değil. 
Bu 11 Eylül'ü 
El Kaide yaptı demek 
kadar safiyene olur.

Ben sadece Cemaat'in bunu A'dan Z'ye 
koordine ettiğine inanmıyorum. 
Uzaydan bile her şeyden dinleniyor. 
Bazı insanlar kullanılmış 
ama bütün bu işin koodinasyonunun
Cemaat'e ait olduğunu 
inanmıyorum, 'üst akıl' var.

Her gün strese gireceğime okumuyorum. Annemle ben çok fırtınalı dönemler yaşadım, çok büyük kavgalarımız oldu, Tansu Hanım, Özal Bey zamanı... Annemle Turgut Bey'in problemleri hep bana yansırdı. Annem Akşam'da yazı yazardı, her gün sayfaya girmeden önce ben okuturdum, uymayanları çıkartırdım. Sonra "Akşam'da Sansürlenen Yazılarım" diye kitap yaptı. Ama o zamanlar gençtim, 20'li yaşlardıaydım şu an 45 yaşındayım. Sonra pişman oldum, anne çok kıymetli bir varlık. 27 kere hatim indirdim, her gece Kuran okurum ben. Kuran'da annenin ne yüce bir varlık olduğu anlatılıyor. Çocuğum olduktan sonra ve annemin bana olan sevgisini hissedince hiçbir zaman annemle çatışma ortamına giremem. Ama bu fikren aynı yolun yolcusuyuz anlamına gelmiyor. Biz annemle ilk defa fikir olarak AK Parti'de bütünleştik. Annem Erbakan'a yakınken ben desteklemezdim rahmetliyi. Ben anneme her zaman şunu söylüyorum, annem bir şeye "Ya herro ya merro" diyor.

ALİ FUAT YILMAZER'LE BİR KERE KONUŞTUM

Ben hep biraz daha hadiselere geniş bakmasını söylüyorum. Ben polis şefleri iyidir ya da kötüdür demiyorum, tanımam hiçbirini. Ali Fuat Yılmazer'le hayatımda bir kere konuştum. Biri beni devamlı rahatsız ediyordu, anneme söylemiştim. O da Ali Fuat Bey'in adını verdi, bir kere bunun için konuştum sadece. Eksik olmasın o da yardımcı olmuştu. Ne bunlar kötüdür derim, ne de bunların söylediği her şey doğrudur derim.

CEMAAT HİÇBİR ŞEY YAPMADI DEMİYORUM

Bunlar ne kötüdür derim derken biraz sanki durumu idare ediyormuşsunuz gibi. Sayfa sayfa mahkeme kararı olmaksızın yapılan dinlemeler yayımlandı...

Ben hiçbir şey yapmadılar demiyorum. 5 sene sonra mahcup olacağım bir şey söylemek istemiyorum. Biz çok gördük böyle dendi, öyle dendi. 6 yıl geri gidip, Ergenekon ve Balyoz'u konuşalım. Öyle denmişti böyle çıktı. Türkiye bu. Bilmiyorum, ben ne hakimim ne savcı, ne polis şefiyim ne de siyasetçi.

illicakkkk.jpg

ANNEM KÖRÜ KÖRÜNE İNANIYOR

Nazlı Ilıcak'ın yaptığı yayınlardan dolayı çok tepki oldu...

Doğru bulmuyorum. Benim neye inandığım, baktığım önemli. Mesela Mesut Yılmaz beni çağırdığında, "Şu koltukta az önce Dinç Bilgin oturuyordu, şimdi sen geldin" dediğinde, "Ben Tansu Çiller'in aleyhine yazmam ama sizi desteklerim" dedim. Ben hiçbir zaman inandığım şeyin dışında bir şey konuşmam. Anneme cemaatçi diyorlarsa, kat'iyyen değil. Ama annemin duygusal bir yapısı var, bir şeye inandı mı, körü körüne.

ANNEM ÖNCE ERDOĞAN'A KÖRÜ KÖRÜNE İNANDI, ŞİMDİ DE CEMAAT'E

Anneniz körü körüne mi gidiyor?

Başka bir şeye izin vermediğine göre.

Anneniz, dediğiniz gibi bir yapının içine girmiş, körü körüne bir mücadele veriyor.

Ama inandığı o, nasıl bir dönem Tayyip Erdoğan'a körü körüne diyelim, inanıyordu, önceden nasıl Demirel'ciydi, annem böyle.

ANNEM CEMAAT'E FANATİKÇE SAHİP ÇIKIYOR

Bugüne kadar demokrasi mücadelesi vermişti. Bu seferki çok daha farklı. Nazlı Ilıcak'ın Tayyip Erdoğan'a milletvekili yapılmamasından dolayı bir öfke duyduğundan bahsediliyor...

Kat'iyyen böyle bir şey yok. Annem Cemaat'e onlardan çok daha fazla, fanatikçe sahip çıkıyor. Ama bunun milletvekilliğiyle alakası yok. Annem seçimden sonra Tayyip Bey'le çok görüştü. Bu dediğiniz milletvekilliği olayı tam Ergenekon başlamadan önceydi. İyi ki de milletvekili olmamış, annem milletvekili olsaydı benim hayatım kaymıştı. Bana adım attırmazdı. Tayyip Bey anneme her zaman saygısını göstermiştir.

ANNEM CHP'den ADAY OLURSA OY VERMEM

Medyada yeni bir iddia ortaya atıldı, Nazlı Ilıcak CHP'den milletvekili adayı olacak diye.

Hiç zannetmiyorum. Olmaz, yapamaz, annem CHP'ye gitmez, yaparsa çok ayıp olur. Kendi düşüncesine ayıp etmiş olur. Sol bir partiden sanmıyorum. Annem olsa bile ben oy veremem.

ANNEM HDP'YE OY VERMİŞ OLABİLİR

Nazlı Ilıcak son seçimde kime oy verdi?

AK Parti'ye vermediği ortada.

Karşı tarafta olan parti belli, HDP'ye vermeyeceğine göre...

HDP'ye de oy verebilir.

mehmetaliilicak.jpg

ANNEM BİLE YAZSA BEN KİTAP OKUMAM

Nazlı Ilıcak'ın 'The Cemaat' kitabını okudunuz mu?

Ben hiç kitap okumam, ben sadece bir kitabı okudum, o da babamın hayatıydı. Annem bile yazsa kitap okumam, vaktim yok.

ANNEM TARAF ÇÜNKÜ...

Annenizin bu kavgada taraf olmasınnı nedeni sizce ne? Çok ciddi sebebi olması gerekir, okuyan yazan biri...

Annemin saf bir tarafı var. Annem zor, akrep burcu. Ben, "Anne artık 70 yaşındasın torunun var, artık bu kadar kavga dövüşü ben bile yapamam. Durul, dingileş, ortadan yaz" diyorum ama yapmıyor, genleri böyle. Ama körü körüne. Psikolojik de olabilir. Muhakeme yaptığına inanmıyorum.

NAZLI ILICAK'A YAZDIRMAZDIM

Restleştiniz mi?

Benim gazetemde yazıyor olsa restleşirdim. Kesin yazılarını keserdim. Akşam dönemindeki gibi olurdu, 5 giderdi, 2 girerdi. Ama iyi ki gazetem yok da kavga etmiyorum.

İlk defa Nazlı Ilıcak'ın poliktik görüşünün olmadığını gördüm. Ailecek tanıdığı insanları ezip geçtiğini gördüm...

Rasim'le Nagehan benim arkadaşım, annemin CNN Türk'teki programı bitsin diye Rasim'le beraber uğraştım diyebilirim. Ölecektim! 17 Aralık sonrası ilk programlarında benim Rasim'le yaptığım telefon konuşmaları, program bitimi Nagehan'la yaptığım konuşmalar... Bitsin artık diyorum, geceleri uykum kaçıyordu. Anneme yapma diyordum. Kadına öksürüyorum desem uçarak gelir, bak çok enteresan. Anne yazma öleceğim derim, mümkün değil dinlemez. Böyle bir tip.

ilicakkk.jpg

MEHMET ALİ ILICAK KİMDİR?

Türcüman gazetesinin sahibi Kemal Ilıcak ve Nazlı Ilıcak'ın oğlu Mehmet Ali Ilıcak 1970 yılında dünyaya geldi. Bir dönem Akşam gazetesinin de patronu olan Ilıcak, şu an ticaretle uğraşyor. 2000 yılında Meyra ile evlenen Mehmet Ali Ilıcak'ın bir Kemal adında bir çocuğu var.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.