Köşk'ten Altan'a üzgünüz telefonu

Köşk'ten Altan'a üzgünüz telefonu

Mehmet Altan'ın Star Gazetesi'nden ayrılmasının ardından Köşk, Altan'ı arayarak üzüntülerini bildirdi..

PKK'ya yakınlığıyla bilinen ANF'ye verdiği röportaj ve son dönemdeki hükümet eleştirisi yazılarıyla bilinen Mehmet Altan, Star Gazetesi'nden ayrılmıştı. Altan'ın bu sürpriz ayrılığı değerlendiren Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Doğan, Çankaya'nın Altan'ı arayarak üzüntülerini dile getirdiği öne sürüldü.

İşte Altan'ın 'Orijinal örnek: Mehmet Altan' başlıklı o yazısı

LİBERALLER, kendine o etiketi uygun görenler, yetmez ama evetçiler, başından beri AKP'yi kayıtsız şartsız destekleyenler dikkat dikkat, size S.O.S. alarmı veriliyor, ayağınızı denk alın, sizin gemi fena halde su alıyor.

Gemiden sizin için indirilen filika filan yok, sizi kurtarmaya gelecek yardım ekibini boşuna beklemeyin. Sizi doğrudan doğruya denize atıyorlar. Sıra sizde. İlk büyük kurban Mehmet Altan.
İktidara gelmesinden bu yana AKP'yi destekleyen, son zamanlarda eleştirilerini eksik etmeyen Mehmet Altan'ın Star Gazetesinde dün işine son veriliyor.
Kaderin cilvesine bakın ki, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in basın ve ifade özgürlüğünü genişletmeyi amaçlayan yargı paketini açıkladığı gün, Mehmet Altan ifade özgürlüğüne kurban gidiyor.

NE YAZMIŞTI

Mehmet Altan'ın son yazısı dün yayınlanmıyor. İpler kopuyor.
Altan yayınlanmayan yazısında iki düşünceyi dile getiriyor. Biri, Denktaş'ın AKP iktidarı tarafından yüceltilmesi. Beş yıl önce Annan Planını Denktaş'a karşı savunan AKP, beş yıl sonra Denktaş'la aynı çizgiye geliyor. Altan'a göre, AKP çoktan beri reformcu kimliğini kayediyor, hızla kendinden önceki iktidarlara dönüşüyor.
İkinci konu ise, Dink cinayeti. Hrant Dink AKP iktidarı döneminde işleniyor. Altan, AKP'nin bu cinayet üstünde fazla durmadığını, oysa cinayetin uzantıları bulunabileceğini savunuyor.
Bu düşünceler Star Yönetimini rahatsız ediyor. Çünkü, bu düşünceler AKP'yi rahatsız ediyor.
Star karar verecek, Mehmet Altan mı, AKP mi? Yok artık, böyle soru mu olur, elbette suyu bulandıran Mehmet Altan.

HEPSİ AYRI DRAM

AKP döneminde pek çok gazetecinin, pek çok TV yıldızının işine son veriliyor. Ulusal medyada ve yerel basında sayısız örnekleri var. Dramatik olan, onların yardımına koşacak hiç bir kurum yok.
Örneğin, daha iki hafta önce Habertürk'te Ece Temelkuran'ın işine son veriliyor. Kimseden en küçük ses çıkmıyor, çıkamıyor.
Mehmet Altan olayı ise, kendi içinde orijinal bir örnek, AKP kendi çocuklarını yemeye başlıyor.
Bir son dakika bilgisi var. Çankaya Köşkünden Altan'ı arıyorlar, üzüntü bildiriyorlar. Ne ifade eder? Düşüncelerine katılmasam bile, Mehmet Altan yarın Star'da yeniden yazacak mı?

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum