Baransu: Yeni ses kayıtları çıkabilir

Baransu: Yeni ses kayıtları çıkabilir

Gazeteci Yazar Mehmet Baransu, Koşener'e ait olduğu ileri sürülen ses kayıtları için ne dedi?

Gazeteci Baransu, "Artık her şey gün gibi ortadadır. Orduda acilen düzenlemeler yapılması gerekmektedir. Bunu da yapacak hükümettir" dedi.

Ses kayıtlarına hiç şaşırmadığını vurgulayan Baransu, yeni ses kayıtlarının çıkabileceğini ifade etti. Ses kayıtlarının yazdıklarını teyit ettiğini kaydeden Baransu, TSK'nın yapısının yanlış dizayn edildiğini belirtti.

Hantepe görüntülerini yayınladığı için 10 yıl hapis talebiyle yargılandığı hatırlatan Baransu, "Bana kalsa orduyu yıkar, yeniden yaparım. Ordunun küçültülmesi ve sivillerin denetimine geçmesi gerekiyor. Milli Savunma Bakanlığı'nın da iyi kontrol edilen yapıya kavuşturulması lazım. Orduyu pespaye eden Yaşar Büyükanıt ve İlker Başbuğ'un da yargılanması gerekir. Ayrıca Işık Koşaner de, açıklamalarından dolayı yargılanmalıdır" dedi.

"HÜKÜMET ARTIK ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALIDIR"

Hükümetin vakit geçirmeden orduda reformlar yapması gerektiğini savunan Mehmet Baransu, "Bundan sonraki süreçte, tüm dikkatler hükümetin üzerinde olacaktır. Yaşanan bu gelişmelere rağmen, herhangi bir adım atılmazsa, artık hükümetin de bu işlerin içinde olacağından emin olacağım. Hükümet, siyasi olarak bu yaşananlardan faydalandığı gibi, eskigenelkurmaybaşkanının da kabullendiği ve TSK'daki belirttiği eksikliklerle ilgili elini taşın altına koymalıdır" dedi.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.