Yeni açılan mescit CHP'yi karıştırdı!

Yeni açılan mescit CHP'yi karıştırdı!

Mehmet Bekaroğlu, CHP'ye mescitle gitti. Genel merkeze, Bekaroğlu'nun da desteğiyle mescit açıldı.

Tepkilere rağmen CHP'deki mescit kullanımına açıldı. Mehmet Bekaroğlu'nun girişimleriyle daha önce kurum doktorunun bulunduğu oda, ibadete yapılabilecek şekilde yeniden düzenlendi.

CHP Genel Merkezi'nin zemin katındaki bir oda "mescit" olarak düzenlendi. CHP Genel Merkezi’ndeki bir oda gelen talepler doğrultusunda mescide dönüştürüldü.

412.20141105192106.jpg 
 
Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, zemin katta kurum doktorunun bulunduğu oda mescit yapıldı.
 
İbadete uygun hale getirilen odanın girişine de "mescit" yazısı asıldı.

BEKAROĞLU'NDAN CEVAP VAR

Mescit haberlerinin ardından tartışmaların odağındaki isim CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, twitter üzerinden cevap verdi. Bekaroğlu, konunun abartılmaması gerektiğini ve genel merkezdeki bir ihtiyacın giderildiğini söyleri.
25.20141105193636.jpg

415.jpg

TEPKİLER GEÇİKMEDİ

Yeni açılan mescit CHP'de de tepkilere neden oldu. Özellikle ulusalcı kanat, mescide tepki gösterirken CHP Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, üstü kapalı Mehmet Bekaroğlu'na gönderme yaptı. Yılmaz, twitter adresinden, "CHP din istirmarcılarından ve CHP yi dönüştürmek isteyenlerden arınmalı ,gerçek çizgisine kavuşmalıdır HALKIN beklentisi budur" mesajını paylaştı. 

CUMA NAMAZI KILINACAK MI?

AK Parti ve MHP Genel Merkezleri'nde halen mescit bulunuyor. MHP'de ise Cuma namazları, bölgede caminin bulunmaması nedeniyle en alt bölümdeki mescitte kılınıyor. AK Parti Genel Merkezi'nde ise mescit bulunmasına rağmen, parti personeli dahil parti yönecileri Cuma namazlarını oldukça yakın olan camide kılıyor. CHP kulislerine göre ise CHP'de Cuma namazı şimdilik mümkün gözükmüyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.