Mehmet Görmez bombası! Diyanet İşleri Başkanı görevden alındı mı?

Mehmet Görmez bombası! Diyanet İşleri Başkanı görevden alındı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Prof Dr. Mehmet Görmez'in görevden alınacağı iddiaları gündeme oturdu. Peki işin aslı ne Mehmet Görmez gerçekten Diyanet İşleri Başkanlığı görevinden alındı mı? Cumhurbaşkaın Erdoğan'dan açıklama geldi.

7

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in görevden alınacağı ve  yerine Karadeniz Teknik Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu'nun getirileceği iddia edildi. Peki işin aslı ne?

Katar için yaptığı körfez turu dönüşünde Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile ilgili bu iddialar için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar geldi. Erdoğan, "görevden alma' olmadığını söyledi. Erdoğan'ın açıklamasına göre Mehmet Görmez başkanlığı bırakıp farklı bir görevle devam etmek istedi. Erdoğan şunları söyledi;

-"Şu anda henüz böyle atılmış bir adım söz konusu değil fakat geleceğe yönelik Sayın Başkanın bu noktada farklı bir görevle devam şeklinde bir arzusu, talebi söz konusu. Bu da tabii Sayın Başbakan ile görüşmek, değerlendirmek suretiyle verilecek bir karardır ama henüz Sayın Başkan görevinin başındadır. Ne görevden alma ne istifa, böyle bir şey söz konusu değildir."

MEHMET GÖRMEZ'İN YARDIMCISI GÖREVDEN ALINMIŞTI
Mehmet Görmez'in yardımcısı Mehmet Emin Özafşar, 20 Mayıs tarihinde üçlü kararname ile görevden alınmıştı. Görmez'in Özafşar'ın görevden alınması sonrası rahatsızlığını yakın çevresine ilettiği ileri sürüldü. Mehmet Görmez'in de 'Diyanette' kan değişimi yapmak için görevden alınacağı iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.