Mehmet Görmez'den tarihî adım!

Mehmet Görmez'den tarihî adım!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Fener Rum Patriği Bartholomeos'u ziyaret etmek üzere patrikhaneye geldi.

Görmez, Balat'taki Fener Rum Patrikhanesi'ne gelişinde kapıda, Patrik Vekili Metropolit Stefanos tarafından karşılandı.
 
Görmez'in ziyareti, Diyanet İşleri Başkanı düzeyinde patrikhaneye yapılan ilk ziyaret olması nedeniyle önem taşıyor. Patrik Bartholomeos, geçen yıl Diyanet İşleri Başkanlığı'na gelerek, Görmez'i yeni görevinden dolayı kutlamış ve patrikhaneye davet etmişti.

ZİYARET SONA ERDİ
 
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in, Fener Rum Patriği Bartholomeos'u ziyareti sona erdi.
 
Görmez'in, Balat'taki Fener Rum Patrikhanesi'ndeki ziyareti 1 saat 45 dakika sürdü. Görmez ile Fener Rum Patriği Bartholomeos yaptıkları açıklamaların ardından patrikhane bahçesindeki Aya Yorgi Kilisesi'ne geçtiler.
 
Görmez ile Bartholomeos, kısa süren gezinin ardından kiliseden ayrıldı.
 
Diyanet İşleri Mehmet Görmez'i, patrikhaneden ayrılırken arabasına kadar Bartholomeos uğurladı.
 
Ziyaretin ardından Görmez'den açıklama
 
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ''Bu ülkede herhangi bir dini topluluğun kendi din adamlarını yetiştirmek için başka ülkelere muhtaç olması, bu ülkenin büyüklüğüne yakışmıyor. Elbette tarihte, tarih boyunca var olduğu gibi aynı şekilde yine kanun ve mevzuat çerçevesinde varlığını idame ettirmesinin, bu ülkenin büyüklüğüne yakıştığını ifade etmek istiyorum'' dedi.
 
Görmez, Balat'taki Fener Rum Patrikhanesi'nde, Fener Rum Patriği Bartholomeos'u ziyaret etti. Basına kapalı 1 saat 45 dakika süren ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Görmez, şunları söyledi:
 
''Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Türkiye'de yaşayan gayrimüslim vatandaşlarımızı ülkemizin asli bir unsuru olarak görüyoruz. Din özgürlükleri konusunda, inanç özgürlüğü konusunda, eğitim özgürlüğü konusunda, mabed masumiyeti konusunda kendimiz için hangi hakları istiyorsak, onların da aynı haklara sahip olmasını, sadece ülkemizde değil, bütün dünyada her kimliği taşıyan, her dine inanan insanın özgürce kendi inancının gereklerini, ibadetlerini ve inancına uygun olarak eğitimini çocuklarına vermesini, aynı zamanda din adamları yetiştirmesini, onların bir hakkı olduğunu düşünüyoruz.
 
Bu ülkede herhangi bir dini topluluğun kendi din adamlarını yetiştirmek için başka ülkelere muhtaç olması, bu ülkenin büyüklüğüne yakışmıyor. Elbette tarihte, tarih boyunca var olduğu gibi aynı şekilde yine kanun ve mevzuat çerçevesinde varlığını idame ettirmesinin, bu ülkenin büyüklüğüne yakıştığını ifade etmek istiyorum.''
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.