Mehmet Görmez Gülen'e böyle çattı

Mehmet Görmez Gülen'e böyle çattı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, katıldığı bir televizyon programında Fethullah Gülen'i eleştirdi.

Gülen'in rüyasında Hz. Muhammed'le görüştüğünü söyleyen Gülen cemaati mensuplarına tepki gösteren Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Hangi rüya Kur'an ve sünnetin önüne geçebilir?"dedi.

Kanal A'da yayınlanan Türkiye'nin Seçimi programına konuk olan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Gülen cemaati hakkında açıklamalarda bulundu:

"HAYIR HASENATI POLİTİK GÜCE DÖNÜŞTÜRÜLER"

"Paralel Yapı meselesinde biz Diyanet İşleri Başkanlığı tarihinde gerçekten çok zorlanmıştır. Diyanet'in tarihinde de benzeri yoktur. İslam Tarihinde de benzeri yoktur. Çünkü farklıdır. İnanç, ahlak ve eğitim diye yola çıkılmıştır. Ama uluslararası politik bir aktöre dönüşme kararında birincisi kardeşlik, yara almıştır. İkincisi İslam Dini bundan çok zarar görmüştür.

Biz bunun cami hizmetine bulaşmaması için, cemaatin arasında bir bölünmeye yol açmaması için gerçekten çok büyük bir çaba içerisinde olduk. Ama yanlışa da yanlış dedik. Çünkü hakikat hiç kimsenin tekelinde değildir. İslam'ın teolojisi bellidir. Kaynakları bellidir. Başka bilgi kaynakları ile başka şeyler inşa edilemez. Milletle, bu bir hayır müessesi ise, bu bir sivil toplum müessesesi ise ve kendi yapısını da çiftçinin işçinin alın teri ile kazandığı kuruşlar üzerine bina etmişsse, her biri ile bir anlaşması vardır. O anlaşmaya göre benim sınırlarım bu toplumun imanına, ahlakına, ilmine irfanına hizmettir. Siz toplumdan aldığınız bu hayır hasenatı politik, bir güce dönüştürüp uluslararası alanda da bunu böyle ima ettiğin zaman o zaman farklı şeyler ortaya çıkıyor.

KİMİN HADDİNE?

"Başımızdaki insan ne hata ederse bu hatanın bir hikmeti vardır" Bu İslami değildir. Mutlaka bir hikmeti vardır. Efendim, 'Peygamberimizle görüşüyor, şöyle rüyalar görüyor vs. Bunların İslam nazarında hiçbir geçerliliği yoktur. Kur'an ve sünnet dururken kimin haddine? Hangi rüya Kur'an'ın ve sünnetin önüne geçebilir. İzleyen bütün kardeşlerimden istirham ediyorum. Bunu artık bir bölünme, parçalanma ve nefret konusu olmaktan çıkarın."

GÜLEN'İN ŞAŞIRTAN KONUŞMASI

Hz. Muhammed'in Türkçe olimpiyatlarına katıldığını söylemesiyle konuşulan Fethullah Gülen, bomba sohbetleriyle de gündeme oturuyor. Geçtiğimiz yıl A Haber'de Deşifre programında Gülen'in yaptığı sohbette anlattıkları ekrana taşınmıştı. Gülen videoda önemli bir zatın kendisine Hz. Muhammed ile konuştuğunu ve peygamberin 'Türkiye'nin meselesini falanlara bıraktık' dediğini söyüyor.

HZ. MUHAMMED TÜRKÇE OLİMPİYATLARINDA

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.