'SON DERECE ÜZÜNTÜ DUYDUM'

'SON DERECE ÜZÜNTÜ DUYDUM'

Mehmet Görmez: Papa'nın mesnetsiz iddiaları dua üzerinden ifade etmesi üzücü.

Papa Francis'in 1915 olaylarıyla ilgili 'soykırım' ifadesine Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den anlamlı yanıt geldi: Tarihte yaşanmış acılar üzerinden toplumları yargılamaya çalışırsak bundan en çok zararı Vatikan görür

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Hatay'daki Kutlu Doğum Haftası'nda konuştu
  •  
  •  
  •  
  •  

Kutlu Doğum Haftası kutlamalarına katılmak üzere Hatay'a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Vali Ercan Topaca'yı makamında ziyaret etti. Ziyarette Papa Francesco'nun Vatikan'da düzenlediği ayinde kullandığı "20. Yüzyıl'ın ilk soykırımı Ermenilere yapıldı" ifadesiyle ilgili bir değerlendirme yapan Prof. Dr. Görmez, dünyadaki siyasi lobilerin, din kurumlarının dualarına ve ayinlerine kadar uzandığını bunun da düşündürücü olduğunu söyledi.


Türkiye'nin tarihinde misyonerlik üzerinden sömürgecilik olayının yaşanmadığını kaydeden Prof. Dr. Görmez, şunları söyledi:

'SON DERECE ÜZÜNTÜ DUYDUM'

Vatikan gibi ciddi bir din kurumu ve Papa Francesco gibi saygın bir din adamının bu tür siyasi politik lobilerin etkisinde kalarak milletimize, tarih boyunca birlikte yaşama hukukunu inşa etmiş bir millete bu mesnetsiz iddiaları hem de dua ve ayin üzerinden ifade etmiş olmasından son derece üzüntü duydum. Biz eğer tarihte yaşanmış acılar üzerinden toplumları yargılamaya çalışırsak bundan en çok zararı Vatikan görür. Din adamlarına düşen tarihteki acılardan çok bugünün acılarına yönelmek olmalıdır. Bugünkü acılar tarihteki acılardan daha büyük. 

Coğrafyamız büyük acılar yaşıyor, milyonlarca insan yerlerinden yurdundan edildi, katledildi. Arakan'da hala bir katliam devam ediyor, Afrika coğrafyasında büyük trajediler yaşanıyor, bugünün aklı selim din adamlarına düşen, tarihteki acılardan çok bugün yaşanan acıları ortadan kaldırmak için üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmek. Kaldı ki ben bu açıklamayı İncil'de en çok ismi geçen şehir olan Antakya'dan, birlik ve beraberliğin yüzyıllardır yaşandığı şehirden, Bin yıllardır Hz. İsa'nın havarilerini bağrında taşıyan, Müslümanların da tıpkı Peygamberlerin ashabına saygı gösterdiği gibi saygı gösterdiği, farklı din, inanç ve kültürlerin barış içinde yaşadığı Antakya'dan, Antakya Valimizin yanından bunları söylüyorum.

DHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.