Mehmet Görmez Siirt`te kardeşliği anlattı.

Mehmet Görmez Siirt`te kardeşliği anlattı.

Siirt Hacı Abdulhakim Sancak Çarşı Camisi`nde cuma namazını kıldıran Görmez, namaz öncesi verdiği vaazda, Siirt`te bulunmaktan mutlu olduğunu anlattı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ``Yüce Allah dostlarımızla, arkadaşlarımızla, akrabalarımızla aynı vatanı, aynı inancı paylaşan kardeşlerimizle güzel ilişkiler kurulmasını bize emretmiştir. Biliniz ki yanı başındaki dostuyla, arkadaşıyla, akrabasıyla, komşusuyla iman kardeşliği ilişkisi güzel olmayanın Allah ile de ilişkisi güzel olmaz`` dedi.

Siirt Hacı Abdulhakim Sancak Çarşı Camisi`nde cuma namazını kıldıran Görmez, namaz öncesi verdiği vaazda, Siirt`te bulunmaktan mutlu olduğunu anlattı.

Vazında Müslüman bir ailenin çocuğu olarak doğmanın büyük bir nimet olduğunu ifade eden Görmez, iman kardeşliğine de vurgu yaptı. ``İman, inanç kardeşliği kan kardeşliğinin daima daha önünde olmuştur`` diyen Görmez, bu kardeşliğin ahlakı, hukuku ve bir edebi olduğunu söyledi.

Görmez, kendisi için bir şey isteyenin kardeşi için de aynısını istemesi gerektiğini dile getirdi.

Herkesin doğarken aynı haklarla doğduğunu vurgulayan Görmez, ``Renginden, ırkından, dilinden dolayı hiç kimse hiç kimseden üstün değildir`` diye konuştu.

İnsanların omuz omuza, kalplerini birleştirerek, ruhlarını kaynaştırarak Allah`a yöneldiğini ifade eden Görmez, ``Yüce Allah dostlarımızla, arkadaşlarımızla, akrabalarımızla aynı vatanı, aynı inancı paylaşan kardeşlerimizle güzel ilişkiler kurulmasını bize emretmiştir. Biliniz ki yanı başındaki dostuyla, arkadaşıyla, akrabasıyla, komşusuyla iman kardeşliği ilişkisi güzel olmayanın Allah ile de ilişkisi güzel olmaz. Allah ile kurulacak güzel ilişkinin yolu, insanla kurulacak güzel ilişkiden geçiyor`` dedi.

-HUTBEDE ``KARDEŞLİK HUKUKU`` VURGUSU-

Görmez, Siirt`te terör saldırıları sonucunda hayatını kaybedenler nedeniyle Siirtlilere baş sağlığı dileyerek, ``Yüce Rabbimiz kardeşliğimizi daim eylesin`` diye dua etti.

Cuma Hutbesi`ni de okuyan Görmez, ``kardeşlik hukuku``na burada da vurgu yaptı.

Cematin 3 bin 600 kişilik Hacı Abdulhakim Sancak Çarşı Camisi`ni ve avlusunu doldurduğu görüldü.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.