Mehmet Görmez'den son dakika Paris saldırısı açıklaması

Mehmet Görmez'den son dakika Paris saldırısı açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine düzenlenen silahlı saldırıyı değerlendirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Fransa’da yapılan saldırıyı kınadı.  Görmez, Fransa'da bir dergiye yapılan saldırının İslam'ın kendisine yapılan bir saldırı olduğunu açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, kameralar karşısına geçerek Paris'teki silahlı saldırıya ilişkin basın açıklaması yaptı.

TASVİP ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

-Müslümanlar olarak terör ve şiddete dayalı hiçbir eylemi tasvip etmemiz mümkün değildir. Bu saldırı, islam'ın ve bu yüce dine mensup Müslümanların kendisine doğrudan yapılmış bir saldırıdır.

İSLAM'A SALDIRI

-İslam Peygamberi'nin adının kullanılarak 'bir intikam duygusuyla' yapıldığı söylenen bu katliam, rahmet ve barış elçisi Hazreti Muhammed'in bütün insanlığa kazandırdığı yüce değerleri yok etmeye yönelik açık bir saldırıdır. Başka bir ifadeyle bu saldırı, İslam'ın ve bu yüce dine mensup Müslümanların kendisine doğrudan yapılmış bir saldırıdır" dedi.

ALGI MANİPÜLASYONU

-İslami simgelerin açık ve aleni olarak bu eylemi gerçekleştirenler tarafından kullanılmış olması bir algı manipülasyonudur. Algı mühendisleri, katillere dinimizin simgelerini telaffuz ettirerek akılla alay ediyorlar. Sadece Müslümanların değil esasen Batı kamuoyunun aklıyla da alay ediyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.