Mazbata Haberal'a Şifa Oldu !

Mazbata Haberal'a Şifa Oldu !

Mehmet Haberal mazbatasını oğlu aldı. Helvacı, "Hastalığının ilerlemesinin tek sebebi, haksız tutukluluk halinin yarattığı stres" dedi.

CHP'den Zonguldak milletvekili seçilen Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'ın mazbatasını oğlu aldı. Zonguldak Adliyesi'ndeki İl Seçim Kurulu'na gelen Haberal'ın oğlu Erkan Haberal, gazetecilerin görüntü almasına izin vermediği mazbatayı aldı ve adliyeden ayrıldı. Mehmet Haberal'ın kardeşi Osman Haberal, avukatın gazetecilere açıklamada bulunmamalarını istediğini belirterek, "Erkan Haberal, mazbatayı alarak İstanbul'a hareket etti. Haberal'ın avukatı kente gelerek gerekli bilgilendirmeyi yapacak. Ailemiz bu konuda görüş bildirmeyecek" dedi.

TAHLİYE OLMAZ DİYE BİR ŞEY YOK

CHP'den milletvekili seçilen Ali İhsan Köktürk de mazbatasını almasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Haberal'ın durumunun ivedilik arz ettiğini ifade ederek, şöyle dedi: "Mehmet beyin meclis yemin töreninden önce tahliye olması gerekiyor. 'Tahliye olamaz' diye bir şey yok. Bunun örneği de biliyorsunuz bundan 4 yıl önce parlamentoda yaşandı." Haberal'ın avukatı Dilek Helvacı Zonguldak İl Seçim Kurulu'ndan alınan mazbata ve müvekkilinin tahliyesi istemiyle hazırlanan dilekçeyi öğleden sonra 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu. Helvacı, İstanbul Adliyesi önünde bekleyen basın mensuplarına mazbatayı göstererek çıkışta açıklama yapacağını söyledi. Helvacı, Sebahat Tuncel'e ilişkin kararın emsal teşkil etmesini umduklarını ifade etti.

HASTALIĞI STRES

Haberal'ın rahatsızlığına ilişkin soru üzerine Helvacı, "Müvekkilimizin rahatsızlığı geçmişe dayalı bir hastalık. Tutukluluk hali sağlık probleminde artışa neden oldu. Tahliye olursa önce tam teşekküllü bir hastanede tedavi görecek. Hastalığının ilerlemesinin tek sebebi, haksız tutukluluk halinin yarattığı stres" ifadesini kullandı. Haberal il ilgili kararın bugün alınacağı öğrenildi.

BALBAY VE ALAN

CHP'den İzmir Milletvekili seçilen, Ergenekon sanığı Mustafa Balbay'ın mazbatasını, avukatları Mehmet İpek ve Oktay Yılmaz aldı. İpek, Balbay'ın yemin törenine katılmasını umut ettiklerini dile getirdi. MHP'li Engin Alan ise mazbatasını bugün alacak.

HATİP DİCLE TAHLİYE İSTEDİ

BDP'nin desteklediği milletvekili Hatip Dicle'nin avukatı Feride Laçin, KCK'dan tutuklu bulunan müvekkilinin tahliye edilmesi için Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe verdi. Diyarbakır Adliyesi'nde gazetecilerin sorularını cevaplayan Laçin, "Hatip Dicle bilindiği gibi mazbatasını almıştır. Biz, aldığı mazbataya ek olarak ayrıntılı bir tahliye dilekçesi hazırlamıştık, o tahliye dilekçemizi mahkemeye sunacağız" dedi.

Yeni Şafak

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.