Haberal'dan seçim sonrası ilk açıklama

Haberal'dan seçim sonrası ilk açıklama

CHP listelerinden milletvekili seçilen Haberal avukatı aracılığıyla açıklama yaptı.

İkinci Ergenekon Davası’nın tutuklu sanığı Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Mehmet Haberal avukatı Dilek Helvacı, ile sabah saatlerinde cezaevinde görüştü. Avukat Helvacı, görüşmenin ardından süreçle ilgili basın mensuplarının sorularını sözlü olarak yanıtladı.

"SİYASİLERLE İLGİLİ EMSAL UYGULAMALARA DA DİKKAT ÇEKECEĞİZ"

Avukat Dilek Helvacı yaptığı açıklamada, "Seçim Kanuna göre Haberal’ın milletvekili seçildiğine dair tutanağı Zonguldak İl Seçim Kurulu’ndan aldıktan sonra Yüksek Seçim Kurulu’na başvurup mazbatayı vekaleten teslim alacağız. Tahliye talebimizi sadece milletvekili seçildiği gerekçesine değil, daha önce de olduğu üzere dosyada mevcut delil durumu itibariyle tutuklamayı gerektirebilecek suç şüphesinin bulunmadığı ayrıca kaçma ya da delilleri karartma şüphesinin olmadığı gerekçesine dayandıracağız.

Milletvekili seçilmesinin ise, müvekkilimizin kaçma ya da delilleri karartma şüphesi altında olmadığı gerçeğini bir kez daha doğrulayan yeni bir olgu olduğunu belirteceğiz. Ayrıca dilekçede daha önce milletvekili seçilerek tahliyelerine karar verilen siyasilerle ilgili emsal uygulamalara da dikkat çekeceğiz. Kanununlar önünde eşitlik ilkesi gereğince müvekkilimizin tahliyesini talep edeceğiz. Mehmet Haberal’ın hakkında uzun süredir yürütülen asılsız karalama kampanyalarına rağmen Zonguldak da CHP’nin oylarının 2007 Genel Seçimlerine göre yüzde 50’yi aşan bir tutarda artış göstermiştir. Bu da halkımızın Haberal’a duyduğu güvenin ve ülkemizin gelişmesine yapacağı katkılara olan inancının göstergesidir" ifadelerini kullandı.

"SON NEFESİME KADAR HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİM"

Helvacı, "Haberal’ın milletvekili seçilmesi hakkında ne düşündüğü" şeklindeki sorusuna da cevapladı. Helvacı, müvekkili Haberal’ın, " Millet iradesini ortaya koyarak demokrasinin gereğini yerine getirmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Zonguldak’daki oylarının önceki genel seçimlere göre yüzde 50’yi aşan oranda artış göstermesinde katkıda bulunmuş olmaktan dolayı mutluyum. Ben de halkımızın bana ve partimize gösterdiği bu güvene layık olmak için önceden olduğu gibi ülkemin gelişmesi ve kalkınması için son nefesime kadar hizmet etmeye devam edeceğim" dediğini söyledi.

"BALBAY’IN AVUKATLARI MAZBATAYI ALDIKTAN SONRA TAHLİYE TALEBİNDE BULACAK"

İkinci Ergenkon Davasının tutuklu sanığı gazeteci Mustafa Balbay’ın resmi olmayan sonuçlara göre milletvekili seçilmesiyle ilgili basın mensuplarının sözlü olarak sorularını yanıtladı. Henüz kesin sonuçların açıklanmamasına dikkat çeken Mustafa Balbay’ın avukatları ise sonuçların açıklanmasının birkaç gün alacağını kaydederek, Balbay’ın mazbatasını YSK’dan aldıktan sonra mahkemeden tahliye talebinde bulunacaklarını belirttiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.