Haberal'ın Türk Halkına Maliyeti?

Haberal'ın Türk Halkına Maliyeti?

Yeni CHP'nin Mehmet Haberal ısrarı, hem ülkenin önemli sorunlarının askıya alınmasına neden oldu, hem de CHP'yi bölme noktasına getirdi. İşte sadece Haberal için askıya alınan sorunlar...

Süleyman Demirel'in dayatması ile CHP'den aday gösterilen Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal, CHP'yi kilitledi. Seçim öncesi yeni anayasadan Kürt sorununa kadar birçok vaatte bulunan CHP bunları askıya aldı. Haberal, Kılıçdaroğlu ile Baykal'ı da yine karşı karşıya getirdi.

Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ricasıyla CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından CHP'den aday gösterilen Mehmet Haberal, adeta CHP'yi kilitledi. Haberal'ın milletvekili seçilmesine rağmen, tahliye olmamasını bahane eden CHP, Meclis'te yemin krizi çıkarttı.

ANAYASA VE KÜRT SORUNU ASKIDA
Seçim öncesi diğer partiler gibi CHP de yeni anayasa sözü ve Kürt sorunun çözümü için vaatlerde bulunmuştu. Bu nedenle uzlaşma ile yeni anayasa yapılacağı umudu doğmuştu. Fakat CHP, Haberal yüzünden vaatlerini askıya aldı.

PARTİ BÖLÜNMENİN EŞİĞİNDE
Kılıçdaroğlu'nun yemin krizini iyi yönetememesi nedeniyle CHP bölünmenin eşiğine de geldi. CHP'nin milletvekillerinin büyük bir bölümü yemin etme eğiliminde. Eski CHP Genel Başkanı Baykal, Kılıçdaroğlu'nu adeta fırçaladığı belirtiliyor. Baykal'ın yemin krizi için AK Parti'den adım atmasını bekleyen Kılıçdaroğlu'na "Tayyip Erdoğan senin sorununu niye çözsün" diye çıkıştığı ifade ediliyor. Baykal, önceki gün de bir gazetenin köşe yazarına yaptığı açıklamada, "Şimdi yanlıştan dönüp yemin etmek işin doğrusu. Hatta bana kalsa, 'AKP ile müzakere edelim, Cemil Çiçek formül bulsun vs' gibi yaklaşımlarla da değil, tam aksine 'Kardeşim ben geldim' diye meydan okuyarak girer, yemin ederim" ifadelerini kullandı. Baykal'ın bu düşüncesini paylaşan milletvekili grubu olduğu belirtiliyor.

BİNNAZ TOPRAK'I SUSTURDULAR
Kılıçdaroğlu'nun Haberal ısrarı, sadece ülkenin önemli meselelerini arka plana itmedi, aynı zamanda CHP'de parti içi demokrasiyi yok etti. Başından beri Ergenekon'a mesafeli duran CHP'li yöneticiler Parti Meclisi toplantısında konuşturulmadı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun demokratikleşme ve anayasa konusundaki çabalarına itiraz edildi.

Toplantıda Binnaz Toprak da "Laikliği yeniden tanımlayalım" önerisi getirdiği ve partinin sembolü olan altı okun güncelliğini kaybettiğini söylediği için sert tepkilere maruz kaldı. Toprak, bu nedenle toplantı sonuna kadar bir daha konuşamadı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata'nın hazırladığı demokratikleşme raporu ise partinin yetkili kurullarında gündeme dahi alınmadı.

Ne boykotu, Meclis'e giriyor oturuyoruz
Ataşehir Belediyesi Nazım Hikmet Parkı ve Nazım Hikmet Heykeli'nin açılışını katılan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, CHP'nin bir tabloyla karşı karşıya bırakıldığını belirterek, "Bir yemin krizi var. Aslında ortada bir yemin krizi yok. Bizim yeminle bir sorunumuz yok. Niye yemin krizi olsun? Ortada bir demokrasi krizi var. Bir özgürlük sorunu var ortada. Niye böyle görmüyoruz olayı?" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Bazı medya organları da 'CHP boykotu' diyorlar. Ne boykotu Allah aşkına. Parlamentoya giriyoruz, oturuyoruz. Boykot yapmıyoruz. TBMM'yi yüceltmek istiyoruz. Halkın iradesine vurulan prangayı söküp atmak istiyoruz. Demokrasi eksiksiz olsun istiyoruz. Ayıplı demokrasi, özgürlük olmaz."

Yeni Şafak 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.