HABERAL GİTTİĞİ HER HASTANEYİ TEHDİT EDİYOR

HABERAL GİTTİĞİ HER HASTANEYİ TEHDİT EDİYOR

Ergenekon davasının tutuklu sanığı Mehmet Haberal, sevki muhtemel hastanelerin yönetici ve doktorlarını üstü kapalı tehdit ediyor.

Ergenekon davasının tutuklu sanığı Mehmet Haberal, istediği bir hastaneye sevk olabilmek için her yolu deniyor. Hakimlerden sonra Adli Tıp doktorlarına da dava açan Haberal'ın, sevki muhtemel hastaneleri de unutmadığı ortaya çıktı.

Avukatları, üç hastaneye dava açarak, yetkilileri tehdit etmiş: "Sizinle davalıyız. Müvekkilimiz hastanenizde tedavi olmayı kesinlikle kabul etmiyor."

Önce tahliye talebini reddeden 9 hakime dava açtı. Her birini bin 500'er lira tazminata mahkûm etti. Ardından hazırladıkları rapor nedeniyle kendisine cezaevi yolunu açan Adli Tıp Kurumu doktorlarını hedef aldı. Kurumda görevli 7'si profesör 11 doktor hakkında 'gerçeğe aykırı rapor düzenlemek' ve 'görevi kötüye kullanmak' iddialarıyla 100 bin liralık tazminat davası açtı.

Ergenekon davasının tutuklu sanığı Mehmet Haberal'ın bunlarla da yetinmediği ortaya çıktı. İstediği hastaneye sevk olabilmek için bütün yollara başvuran Haberal'ın, sevki muhtemel hastaneleri de unutmadığı öğrenildi. Haberal, sağlık gerekçeleriyle gittiği Silivri Devlet Hastanesi, Mehmet Akif Ersoy Kalp Hastanesi ile Bakırköy Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastaneleri'ndeki yönetici ve doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunarak, tazminat davaları açtı.

Bu, planın birinci aşamasıydı. Ardından ikinci aşama devreye sokuldu. Haberal'ın avukatları söz konusu hastanelere giderek, "Sizinle davalıyız. Hastanenizde tetkik ve tedavilerin yapılmasını müvekkilimiz kesinlikle kabul etmiyor. Tedavi talebinin geri çevrilmesini istiyoruz. Bu konudaki tüm yasal haklarımızın saklı olduğunu arz ve talep ederiz." diyerek, hastaneleri üstü kapalı tehdit etti.

Söz konusu durum, Adli Tıp Kurumu doktorlarının Bakırköy 10. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne gönderdiği ortak savunmada şöyle anlatılıyor: "Kendisinin istediği raporları alabileceği, istediği teşhisleri koyarak misafir edebilecek bir kurum seçeneğinin hali hazırda kendisine sunulmamış olmasından dolayı avukatları aracılığı ile gerek Halkalı Mehmet Akif Ersoy Kalp Hastanesi gerekse Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi Kardiyoloji Kliniği'ne, hastalanması halinde gönderilmemesi konusunda ön ikazlarda ve tehditlerde bulunarak, kendi tercih edecekleri bir kuruma gidebilme konusunda altyapı oluşturmaya da çalıştıkları bir vakıadır."

Mehmet Haberal'ın bu hastanelerdeki gerek idareciler ve gerekse kardiyoloji uzmanlarına 'görevi kötüye kullanma', 'olası kast', 'yaşam hakkına müdahale', 'gerçeğe aykırı rapor düzenlemek' iddialarıyla suç duyuruları bulunuyor.

Avukatları tarafından hastanelere yapılan başvuru belgelerinde Mehmet Haberal'ın ölümcül bir hastalığa yakalandığı özellikle vurgulanıyor. Avukatlar gittikleri hastane yönetimlerine sürekli, "Hastanelerde yapılan işlemlerin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 'insanlık dışı ve zalimane muamelede bulunma yasağı'na da açıkça aykırılık teşkil etmektedir." diyor. Haberal'ın Silivri Cezaevi'ndeki aile hekimi olan ve başta kardiyoloji olmak üzere birçok alanda uzmanlığı bulunmayan Dr. Ali Ekrem Sabancıoğlu'nun düzenlediği raporlar ise gerekçe olarak sunuluyor: "İleri tetkik ve tedavilerin yapılması için Silivri Devlet Hastanesi'ne sevk edilmesini müteakip daimi monitörize edilmesi ve ivedilikle tam teşekküllü kardiyolojik yoğun bakım ünitesini haiz multi-disipliner bir hastaneye sevk edilmesi talebinde bulunulmuştur."

İŞLENEN SUÇA ORTAK OLURSUNUZ!

Avukatlar, rapora rağmen 'Haberal'ın Silivri Devlet Hastanesi tarafından ısrarla tam teşekküllü bir hastaneye sevk edilmediğini ve haklarında suç duyurusunda bulunulduğunu' belirterek, "Bu kapsamda, kurumunuzun, Silivri Devlet Hastaneleri yetkililerince işlenen suça, doğrudan ya da dolaylı hiçbir biçimde iştirak etmemesini temenni ederiz. Müvekkilimiz böyle bir durumda size gelebilir. Fakat ilgili doktorlarınız hakkında 'gerçeğe aykırı rapor düzenlemek' ve 'görevi kötüye kullanmak' suçlarından dolayı yapılan suç duyuruları bulunuyor. Size gelirse 'hukuksal ihtilaf'tan dolayı bakmayın. Müvekkilimizin buna rızası yok. Her türlü tetkik ve tedavi taleplerinin geri çevrilmesini istiyoruz." ifadelerini kullanıyor.

Zaman 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.