Mehmet Haberal'ın rektörlüğü de düştü

Mehmet Haberal'ın rektörlüğü de düştü

Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklu bulunan ve 6 aydır hastanede yatan Haberal'ın rektörlüğü düştü.

YÖK Kanunu'na göre, herhangi bir sebeple 6 ay süreyle görevinden uzak kalan rektörlerin görevi kendiliğinden sona eriyor.

Haberal'ın yerine Başkent Üniversitesi için yeni bir rektör atanacak. Vakıf üniversitelerinde rektörü üniversitenin Mütevelli Heyeti belirliyor, YÖK belirlenen bu kişiye onay veriyor. YÖK'ün uygun bulmaması halinde rektör atama işlemi tamamlanamıyor. Başkent Üniversitesi Haberal'ın yerine Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Araz'ı önerirken, YÖK Genel Kurulu yeni rektörün değerlendirmesini önümüzdeki toplantıda yapacak.

CEZAEVİNDE BİR GÜN BİLE KALMADI

17 Nisan'da Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanıp cezaevine konulan Mehmet Haberal, aynı gün kalp spazmı geçirdiği gerekçesiyle hastaneye kaldırılmıştı. Cezaevinde 1 gün dahi kalmadı. Görevini Rektör Vekili Prof. Dr. Korkut Ersoy sürdürüyor. YÖK Kanunu'nun 13'üncü maddesine göre 'göreve vekalet 6 aydan fazla sürerse yeni bir rektörün atanması' gerekiyor. YÖK'ün bu konuda Başkent Üniversitesi'ni uyardığı, üniversitenin de Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Araz'ı rektör olarak önerdiği öğrenildi. Araz'ın rektörlüğüne Haberal'ın da avukatları aracılığıyla olumlu görüş verdiği kaydedildi. Yargılandığı davada Haberal'ın bir ceza almaması halinde rektörlüğe geri dönüşünde bir engel bulunmadığı, hapis cezası alması halinde ise rektörlüğe dönemeyebileceği belirtildi.

ZAMAN

Etiketler :